Kultúra

Príbeh o Natálke spozná aj verejnosť. Predstavenie odohrajú herci SND

Projekt proti extrémizmu - Natálka, bude môcť spoznať aj verejnosť. Divadelnú miniinscenáciu odohrajú herci zo Slovenského národného divadla.

Ilustračný obrázok k článku Príbeh o Natálke spozná aj verejnosť. Predstavenie odohrajú herci SND
3
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v spolupráci so Slovenským národným divadlom a občianskym združením Living memory uvedú divadelnú miniinscenáciu o Natálke, ktorá po útoku neonacistov takmer zomrela, pre verejnosť. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman Habancová. Predstavenie odohrajú herci zo Slovenského národného divadla v pondelok 27. februára.

“Trváme na tom, že tí, ktorí sa chcú k hre vyjadrovať, nech si ju najskôr pozrú. Je to dôležitý krok k tomu, aby sme mohli riadne diskutovať. Chcem zdôrazniť, že hra je o popálenom rómskom dievčatku, o obrovskom strachu jej matky a o mysli extrémistov ako takých,” ozrejmil Pavol Frešo, predseda BSK.

Diskusia s tvorcami

Pred vyše týždňom sľúbili na tlačovej konferencii riaditeľ Činohry SND Roman Polák a župan Pavol Frešo, že divadelné predstavenie Natálka si bude môcť pozrieť aj široká verejnosť. Tá sa do skutočného príbehu o dievčatku, ktorá po útoku neonacistov takmer zomrela, môže zahĺbiť v pondelok 27. februára 2017 o 19:30 hod. v Slovenskom národnom divadle v priestoroch Modrého salóna.

Keďže cieľom projektu Natálka je nielen si predstavenie pozrieť, zamyslieť sa nad podstatou, ale najmä otvorene diskutovať, tak aj po predstavení pre verejnosť nebude chýbať diskusia s divákmi, ktorí tak môžu debatovať s tvorcami ako aj s historikmi z OZ Living Memory.

Príbeh o Natálke
3
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM