han Rôzne

Pri venčení miláčikov dávajte POZOR: V Bratislave už PADLI dva stromy! FOTO

Počasie je v týchto dňoch mimoriadne neprívetivé, veterné a daždivé. Pôda je teda rozmočená, čo môže spôsobiť aj pád stromov.

Ilustračný obrázok k článku Pri venčení miláčikov dávajte POZOR: V Bratislave už PADLI dva stromy! FOTO
3
Galéria

Na takéto škaredé počasie síce platí staré príslovie: Počasie pod psa, no tí, čo majú domácich miláčikov vedia, že von treba ísť. A práve pri takejto, zväčša rýchlej, prechádzke, buďte obozretní.

„Na Adámiho spadol strom,“ napísala do skupiny Karlovka na Facebooku Mirka. Stalo sa tak len niekoľko minút po tom, čo na padnutý strom upozornila v tej istej skupine aj členka Kristína.

„Pozor cyklisti. Aktuálne v Líščom údolí,“ znel stručný odkaz, ktorý doplnila aj fotkami.

Výstraha meteorológov

Takmer na celom Slovensku platia v stredu výstrahy prvého a druhého stupňa pred dažďom. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojej webovej stránke.

Druhostupňové výstrahy sa týkajú väčšiny okresov na juhu stredného Slovenska a západe. Miestami tam meteorológovia očakávajú výskyt intenzívneho dažďa.

„Pričom časť úhrnu zrážok môže spadnúť pri búrkových lejakoch, s úhrnom zrážok 60 až 100 milimetrov,“ priblížili.

Spomínaný úhrn zrážok podľa SHMÚ predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ poznamenali.

Ďalšie aktuálne témy

V Bratislave kvôli hustému dažďu padli stromy
3
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM