Rôzne

Bratislavčania budú mať ďalšie moderné športovisko

Pri Ekonomickej univerzite v Petržalke postavia viacúčelovú športovú halu.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania budú mať ďalšie moderné športovisko
Zdroj: Ekonomická univerzita

Pre študentov aj bežnú verejnosť

Ministerka školstva Martina Lubyová, rektor EUBA Ferdinand Daňo a prezident Slovenskej asociácie univerzitného športu Július Dubovský dnes poklepali základný kameň nového športoviska. Pri výstavbe haly zvolili inovatívny model, v ktorom EUBA a SAUŠ spojili prostriedky. „Asociácia dáva dva milióny eur, ktoré dostala od vlády, univerzita dáva pozemok,“ vysvetlila Martina Lubyová. Hala podľa nej doplní chýbajúcu športovú infraštruktúru v Petržalke.

Hala bude slúžiť nielen univerzitným športovcom, ale aj širokej verejnosti. Rektor EUBA verí, že nová hala poskytne študentom priestor na všetky telovýchovné a pohybové aktivity, ktoré univerzita ponúka. „V súčasnosti má EUBA len jednu telocvičňu, ktorá je pri študentskom domove Horský park,“ priblížil. Ostatné športoviská a priestory na vykonávanie telovýchovných aktivít si musí prenajímať.

Termín dokončenia

Prezident asociácie Július Dubovský uviedol, že v súčasnosti sa pripravujú podklady na verejné obstarávanie.Termín dokončenia podľa Dubovského závisí od rôznych administratívnych záležitostí, podľa plánov by malo ísť o december 2021 alebo 2022. Podotkol, že s výstavbou športoviska rátala už koncepcia areálu z 80. rokov. V budúcnosti by sa mohlo rozširovať aj ďalej.

21 miliónov eur

Finančné prostriedky na výstavbu haly boli pridelené z balíčka 21 miliónov, ktorý v júni 2019 schválila vláda na výstavbu, modernizáciu a rekonštrukciu športovej infraštruktúry národného významu v rokoch 2019 až 2021.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM