ESL Správy Samospráva

Pri čakaní na zastávkach konečne nebudeme moknúť. TAKTO sa zmenili

Na niektorých zastávkach pribudli prístrešky, ale zmizla z nich aj časť reklám. Kde ešte mesto plánuje takéto opatrenia?

Ilustračný obrázok k článku Pri čakaní na zastávkach konečne nebudeme moknúť. TAKTO sa zmenili
Zdroj: Martin Vlačiky

Samospráva na čele s primátorom Matúšom Vallom sa od svojho nástupu snaží dostať viac ľudí do mestskej hromadnej dopravy. Tvrdí, že len takto sa dá vyriešiť nepriaznivá dopravná situácia v meste. K príjemnejšiemu cestovaniu majú prispieť aj vynovené zastávky MHD.

Prístrešky

Najmä v daždivých jesenných časoch cestujúci ocenia, že na niektorých zastávkach pribudli dlho očakávané prístrešky.

„Na týchto zastávkach už viac nezmoknete. Pozitívnou zmenou je aj to, že na strane, z ktorej prichádzajú vozidlá, nie sú na prístreškoch osadené reklamy a preto prichádzajúci spoj uvidíme lepšie,“ informuje mesto na svojom facebookovom profile.

Takéto zastávky pribudli na sídlisku Slnečnice, v okolí novej autobusovej stanice aj na ulici Mlynské nivy, kde sa plánuje zaviesť obsluha MHD. Prístrešok dostala tiež zastávka na Hodžovom námestí, kde to inicioval mestský poslanec Martin Vlačiky.

Spomienky na detstvo

Poslanec vraví, že zastávka medzi dnešným hotelom Crowne Plaza a Tatracentrom patrila medzi jeho najobľúbenejšie, keď bol malým chlapcom. Neskôr sa však veľmi zmenila.

„Keďže sme často chodievali trolejbusom za starými rodičmi na Kolibu, využívali sme ako deti veľkorysý priestor za prístreškami, kde boli v priestore rôzne umiestnené kocky z betónu na preskakovanie z jednej na druhú. Potom sa postavila budova takzvanej Zelenej kocky a radikálne zúžila verejný priestor na minimum,“ vysvetľuje pre Bratislava24 Martin Vlačiky.

Dodáva, že mu prekážalo, ako boli ľudia na zastávke vystavovaní nepriaznivému počasiu. Navyše, nemali si ani kde sadnúť.

Namiesto áut

„Lavičky po veľmi dlhej dobe nakoniec pribudli, ale nedali sa veľmi využívať, lebo z budovy na ne kvapkala voda, ktorá navyše v zime zamŕzala a vytvárala na zastávke klzisko. Navrhol som teda, aby sa prístrešky vybudovali na voľnom priestore širokého chodníka vľavo od zastávky, ktorý využívali na parkovanie bezohľadní vodiči. Prístrešky sa postavili v nedávnej dobe, čomu sa veľmi teším,“ dodal Vlačiky.

Mesto plánuje takto vylepšiť aj ďalšie zastávky.

„Do konca roka je ešte plánované osadenie prístreškov na Bajkalskej a zvýšenie ich počtu na Americkom námestí,“ informuje magistrát. Zišli by sa však aj inde.

„Navrhol som aj vylepšenia na konečnej trolejbusov na Kolibe i pred nemocnicou na Kramároch, tak som zvedavý, kedy sa podarí uskutočniť aj to,“ uzatvára Martin Vlačiky, ktorý sedí v mestskom zastupiteľstve za Nové Mesto.

🚌 Pozrite sa na nové MHD zastávky - Hodžovo námestie a Slnečnice Na týchto zastávkach už viac nezmoknete. Pozitívnou...

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Friday, October 9, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM