Maros Palesch Kultúra

Prezident sa zúčastní blahorečenia pápeža Jána Pavla II.

BRATISLAVA. Prezident SR Ivan Gašparovič odcestuje v nedeľu 1. mája na jednodňovú pracovnú návštevu do Vatikánu, kde sa zúčastní na slávnostnom obrade blahorečenia zosnulého pápeža Jána Pavla II.

„Účasť hlavy štátu na slávnostnej beatifikácii je prejavom najvyššej úcty štátu a slovenského národa voči osobe Jána Pavla II., ktorý počas svojho pontifikátu uskutočnil tri pastoračné cesty na Slovensko – v roku 1990, 1995 a 2003,“ informoval prezidentov hovorca Marek Trubač. Slovenská republika tým zároveň vyšle signál, že má záujem pokračovať v prehlbovaní vzájomných vzťahov s najvyšším štatutárom katolíckej cirkvi – Svätou stolicou.

Po skončení eucharistickej slávnosti blahorečenia Jána Pavla II. na Námestí sv. Petra sa prezident Gašparovič s delegáciou presunie do Baziliky sv. Petra, kde vzdá úctu ostatkom Jána Pavla II. a krátko sa stretne s pápežom Benediktom XVI..

Na pôde veľvyslanectva SR pri Svätej stolici sa prezident a členovia delegácie stretnú na záver návštevy s emeritným prefektom Kongregácie pre evanjelizáciu národov kardinálom Jozefom Tomkom, sekretárom Kongregácie pre východné cirkvi arcibiskupom Cyrilom Vasiľom a ďalšími slovenskými krajanmi, ktorí pôsobia ako profesori na pápežských univerzitách v Ríme.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM