Tlačové správy

Prerod ikony

NEvHODNÉ MLADŠÍM AKO 18 ROKOV! Ikonická a na prvý pohľad ľahko rozoznateľná fľaša ABSOLUT vodky prešla po mnohých rokoch vizuálnym aj fyzickým redizajnom, aby bola ešte štýlovejšia, no stále ABSOLÚTne neprehliadnuteľná a dokonalá.

Ilustračný obrázok k článku Prerod ikony
Zdroj: Dnes24.sk

Vylepšiť však niečo, čo je dokonalé, je vždy veľká výzva. Silnému tímu kreatívcov sa ju podarilo zvládnuť do poslednej bodky za písmenom A.

Svet sa o vodke ABSOLUT dozvedel v roku 1979, kedy bola po prvýkrát predstavená v USA. No Absolut Rent Bränvin, teda absolútne čistá vodka, sa vo Švédsku vyrábala už sto rokov predtým. A už od svojho uvedenia vynikala ABSOLUT jedinečným a charakteristickým dizajnom fľaše. Dnes je v predaji na 126 trhoch po celom svete, zo všetkých prémiových destilátov sa nachádza na štvrtom mieste a je značkou číslo dva medzi vodkami. Ročná spotreba dosahuje neuveriteľných 100 miliónov litrov, denne sa vyrobí viac ako 500 tisíc fliaš. Aj napriek ohromnému nárastu (z približne 90 tisíc litrov ročne) sa vodka ABSOLUT vyrába stále na jednom jedinom mieste, a to vo švédskom mestečku Åhus. Licenčná výroba nepripadá do úvahy, pretože všetky suroviny na jej výrobu pochádzajú z blízkeho okolia tejto destilérky. A práve jedinečný proces spracovania, originálny tvar a dokonalý obsah, stoja za jej úspechom. Aby sa ešte zdokonalilo to, čo už bolo vnímané ako dokonalé, ABSOLUT sa rozhodla prejsť vizuálnym aj fyzickým redizajnom. Zapojila do spolupráce majstrov ilustrácie, kaligrafie a sklárskeho remesla. Každý z nich zanechal na fľaši svoj osobitý prvok dokonalosti. Výsledkom je unikátna fľaša, ktorú si s inou nikto nepomýli. Je vyššia, ľahšia a štíhlejšia, symbolizujúca silu a eleganciu. Novinkou je výrazné ikonické písmeno A. na zadnej strane všetkých nových fliaš. Všetko je jasnejšie, výraznejšie, čistejšie. Hlavným kanálom komunikácie redizajnu budú sociálne siete, trendsetteri, ako aj riadená PR podpora na webových portáloch, lifestylových printoch a predovšetkým v médiách venujúcich sa dizajnu. Vynovenú ikonu môžete nájsť nielen v jej čistej forme, ale aj v podobe jej ochutených variantov, ktoré budú postupne dostupné na Slovensku: ABSOLUT Citron, Kurant, Mandrin a Peppar.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Prerod ikony
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM