Aktualizované Správy

Premiéra Roberta Fica operovali, jeho stav je stabilizovaný

Predsedu vlády Roberta Fica operovali v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave, jeho stav je stabilizovaný a zostáva na ARO. Zdravotné problémy vraj sužujú aj šéfa parlamentu Adnreja Danka.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra Roberta Fica operovali, jeho stav je stabilizovaný
Zdroj: TASR

Premiér Robert Fico podstúpil bližšie nešpecifikovaný kardiologický zákrok v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb. Jeho stav je stabilizovaný a momentálne leží na oddelení ARO. O zdravotnom stave predsedu vlády informoval primár kardiologického oddelenia Michal Hulman za prítomnosti ministra zdravotníctva Tomáša Druckera.

Riaditeľ ústavu Mongi Msolly oznámil, že Fico sa podrobil úspešnej operácii srdca. O aký zákrok išlo, ústav nekonkretizoval.

„Zároveň, tak ako doteraz, platí, že tam, kde sa vyžadovala fyzická prítomnosť predsedu vlády SR, ho po dohode s ním zastupovali poverení podpredsedovia vlády,“ uviedla Ficova hovorkyňa Beatrice Szabóová. Predpokladanú dĺžku rekonvalescencie Fica nespresnila.

Fica operoval prednosta Kliniky kardiochirurgie a primár Oddelenia kardiochirurgie Michal Hulman spolu so svojím tímom. Bližšie informácie lekári na Ficovu žiadosť a jeho rodiny neposkytujú.

Premiérove právomoci si podľa portálu Aktuality.sk rozdelili minister vnútra Robert Kaliňák a vicepremiér Peter Pellegrini.

Politický analytik Ján Baránek hovorí, že fungovanie štátu nie je ohrozené. Zároveň nevylúčil, že môže dôjsť k extrémnej situácii. "Ak by pre zdravotný stav podal Fico demisiu, vtedy by padla celá vláda. Prezident by ju poveril vládnutím do menovania nového kabinetu. Ústava o súčasnej situácii nič nehovorí,“ vyjadril sa Baránek.

V médiách sa objavili tiež informácie o zlom zdravotnom stave druhého najvyššieho ústavného činiteľa – šéfa parlamentu Andreja Danka. Podľa medializovaných informácií by mal podstúpiť operáciu v oblasti žalúdka. Zákrok by mali vykonať v bratislavskom Národnom onkologickom ústave. Chod pléna by to však nemalo nijako ovplyvniť. Čo sa týka Danka, podpredsedovia parlamentu Béla Bugár (Most-Híd), Martin Glváč (Smer-SD), Lucia Nicholsonová (SaS) a Andrej Hrnčiar (Sieť) majú pri vedení Národnej rady rovnaké právomoci ako šéf SNS Danko.

Správu budeme aktualizovať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM