Nina Táborská Rôzne

Prehľad udalostí: Desať podujatí, ktoré by vám tento víkend nemali ujsť

Opäť tu máme víkend a s ním spojené kultúrne a iné podujatia nielen v hlavnom meste, ale aj v jeho okolí. Počasie bude Bratislavčanom tieto dni naozaj priať. Ponúkame vám preto prehľad toho najzaujímavejšieho, čo vás v našom meste čaká najbližšie dva dni.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad udalostí: Desať podujatí, ktoré by vám tento víkend nemali ujsť
Zdroj: TASR

Deň prístavov

Brány nákladného prístavu sa opäť otvoria už túto sobotu. Čaká na vás jazda vláčikom z námestia Eurovea, vyhliadková plavba loďou, ukážky zásahov na vode, rôzne súťaže pre malých i veľkých, prehliadka remorkéra s kapitánom a na záver koncert Petra Cmoríka. Vláčik odchádza do prístavu každú polhodinu, prvá sa začína už o desiatej ráno.

Sobota / Eurovea Galleria / 10:00 / Vstup voľný

Modranský piknik

Turistická sezóna v Modre štartuje! Aj tento raz ju otvorí Modranský piknik, ktorý sa však prvýkrát uskutoční na lúke Otčenáška v Harmónií. Vráťte sa v čase, pripomeňte si históriu letoviska zo začiatku 20. storočia, užite si piknik v noblesnom štýle. Čaká vás bohatý sprievodný program až do 24:00. Okrem toho sa môžete tešiť na rôzne pochúťky, špeciálnu výstavu, koncerty či pravú swingovú tančiareň. Predvedie sa vám tiež replika prvého česko-slovenského auta Tatra President z roku 1897

Sobota / Modra – Harmónia, lúka Otčenáška / 13:00 / Vstup voľný

I love hrdinov

Patríte k fanúšikom komiksovej tvorby? V tom prípade vás poteší správa, že aj počas víkendu na vás v OC Central čakajú interaktívne dni plné zábavy a filmovej produkcie s obľúbenými superhrdinami. Špeciálna výstava Marvels názvom „I ♥ hrdinov“ po trvá do 30. júna.

Sobota/ OC Central / 15.00 hod.: Avengers 1 / 16.30 hod.: Kvíz / 17.00 hod.: Ironman / 18.30 hod.: Kvíz

Dni ruského filmu

Súčasnú ruskú kinematografiu predstaví prehliadka Dni ruského filmu, ktorá prebieha aj počas tohto víkendu. Tieto filmy na vás čakajú už v sobotu v kine Lumière:

16:00 Láska na prvý boj

16:15 Sedem zhavranelých bratov

17:00 Pieseň mora (dabing)

18:00 Kuchyňa v Paríži

18:15 Dva dni, jedna noc

18:15 Sladké hry minulého leta

19:00 Stále spolu

20:00 Samba

20:15 Deti

20:15 Bostonský prípad

20:30 Suri

Rytieri na Devíne

Gotika, renesancia a baroko. Celodenné podujatie na Hrade Devín vás vráti v čase. Zavedie vás do dávneho obdobia rytierov, dám a trubadúrov. Okrem toho na vás čakajú detské rytierske hry, historický šerm, historický tanec či rytierske súboje na koňoch.

Nedeľa / Hrad Devín / 10:00 / základné: 6 eur, zľavnené: 4 eurá, rodinné: 10 eur

Vesmír na hradbách

Teleskopy, prednášky a prezentácie o vesmíre, pozorovanie Slnka, hviezd a nočnej oblohy či debata s kozmonautom. V nedeľu sa koná na hradbách podujatie pre všetkých, ktorí majú radi vesmírne záhady. Navyše, naživo si budete môcť pozrieť aj model stratosferickeho balóna a možno budúceho Bratislavského planetária.

Nedeľa / Bratislavské hradby / 12:00 – 21:00

Spoznaj svoju mätu

Viete, aké sú dejiny našich obľúbených aromatických bylín? Odkiaľ pochádzajú a ako boli využívané v minulosti? Zaujíma vás aké sú ich liečivé vlastnosti? Ak sa chcete dozvedieť niečo nové nielen o mäte, ak neviete ako byliny identifikovať a správne pestovať, potom workshop v novej záhrade, ktorá vznikla Pod Pyramídou, bude tým správnym miestom pre vás.

Nedeľa / Pod Pyramídou / 17:00 – 19:00

Filmový kvíz Petra Konečného vol.9

Obľúbený filmový kvíz je opäť tu! Už tradične vás čaká množstvo zaujímavých ukážok, otázok a netradičných kinematografických disciplín s Petrom Konečným.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / 4 eurá

Blues na Lodi: Sitra Achra

Neviete ako príjemne zakončiť nedeľu? Možno vás zaujme koncert z cyklu „Blues na Lodi“. Živý bluesový večer opäť prinesie muzikantov v priestore lodného baru. Zahrajú vám (Sitra Achra): Boboš Procházka, Ajdži Szabó, Pišta Lengyel, Martin Zajko a Martin Gašpar.

Nedeľa / Divadlo v Podpalubí / 19:00 / 7 eur

Mapdance 2015

Mapdance 2015 / Chichester University (UK) predstaví choreografický večer dynamickej internacionálnej skupiny mladých tanečníkov.

Nedeľa / elledanse – dom T&D / 20:00 / 5 a 3 eurá

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM