Nina Táborská Rôzne

Prehľad podujatí na tento pracovný týždeň: Ako si spestriť náročný deň?

Chcete si po práci alebo po škole oddýchnuť a vypadnúť aspoň na chíľku z každodennej reality? Festival, diskusie aj rôzne iné podujatia. Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo vás v hlavnom meste čaká už oddnes.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad podujatí na tento pracovný týždeň: Ako si spestriť náročný deň?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Odvrátená strana mesiaca

Čierna komédia o nekriticky milujúcej matke, v úlohe ktorej sa špeciálne predstaví Emília Vášaryová. Nedokáže sa zmieriť s tým, že jej syn už nie je dieťa ale dávno dospel. Matka stále hľadá pre syna ženu, ktorá by z neho „spravila muža“.

Hra bola napísaná špeciálne pre Emíliu Vášaryová ako pocta tejto významnej slovenskej herečke pri 30. výročí vzniku divadla GUnaGU.

Pondelok / 19:30 / GUnaGU / 10 eur

Zuzana Haasová čašníčkou!

Obľúbená slovenská herečka Zuzana Haasová prehrala stávku o dobrú vec a už tento utorok si oblečie zásteru v kaviarni Dobre&Dobré. Herečka sa stavila, že ak sa na darcovskom portáli ľudiaľuďom.sk vyzbiera do konca roka spolu 800-tisíc eur, tak pôjde obsluhovať do kaviarne. Vďaka darcom sa táto výzva naplnila a vy sa môžete presvedčiť na vlastné oči, ako sa herečka popasuje s novým povolaním.

Akcia má aj charitatívny rozmer. Ak si vydražíte VIP stôl, ktorý bude Zuzana Haasová obsluhovať, s pomocou Streetwork s ľuďmi bez domova podporíte pani bez domova, ktorá potrebuje financie na nákup liekov.

Utorok / 18:00 / Dobre&Dobré v Starej tržnici

Pochovanie basy

Nekončí sa len plesová sezóna, ale aj fašiangové obdobie. Ako je už tradíciou, na záver tohto obdobia sa pochováva basa a inak tomu nebude ani tento rok. Miro Šimek Band zahrajú do tanca a pochovanie basy sa odohrá v réžii Činoherného klubu DNV. Čaká na vás aj tradičné občerstvenie.

Utorok / 19:00 / Istra Centrum / 8 eur

Café Európa: Dokáže EÚ zastaviť terorizmus?

Európou v posledných mesiacoch otriasajú teroristické útoky. O tom, či sa terorizmus dá zastaviť, o súčasných výzvach v európskej bezpečnosti či o našom mieste v súčasnej i budúcej Európe môžete debatovať už tento týždeň pri káve a koláčiku v rámci podujatia Café Európa. Diskusie sa odohrávajú pod záštitou Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Utorok / 17:30 / Dunaj˜ / Vstup voľný

Kulturisti – Len pre odvážnych: podnikanie neziskoviek

Užitočné tipy a rady priamo z praxe. Ak vás zaujíma, ako prežiť začiatky podnikateľských experimentov, na čo si dať pozor a kde hľadať pomoc a inšpiráciu, potom ďalšie diskusné stretnutie kultúrnych organizátorov na tému „Len pre odvážnych: podnikanie neziskoviek“ je ako ušité pre vás. O užitočné tipy z praxe sa opäť podelia odborníci z praxe so všetkými kulturistami, ktorí sa chcú ďalej rozvíjať.

Diskusie sa zúčastní aj Martin Brix z neziskovej organizácie ČO – Čerstvé Ovocie, ktorá organizuje okrem iného aj obľúbený Urban Market, ktorý býva v Starej tržnici.

Streda / A4 – priestor súčasnej kultúry/ Vstup voľný

NDK – Festival Kariéry 2015

„Veľtrh práce je včerajší!“ Národné Dni Kariéry totiž majú 20-te narodeniny, a tak sa predstavia v novom sviežom vydaní – Festival Kariéry. Ako je už tradíciou, stretnete tu rôznych predstaviteľov prestížnych firiem a start-upov, možno nájdete inšpiráciu na interaktívnych workshopoch a možno objavíte nové pracovné miesto alebo stáž.

Streda-Štvrtok / Stará tržnica / Vstupné: 2 eurá / 1 euro pre registrovaných

Noc architektúry winter edition

Aj tento február otvorí Noc architektúry brány Fakulty Architektúry. Ak vás zaujíma, čo sa na škole za posledný semester vyprodukovalo, ako fungujú ateliéry, aké zaujímavé projekty v nich vznikajú, tak je podujatie presne pre vás. Sprievodný program budú tvoriť tradičné 15Minútovky, šiesty screening Mies.SK a hlavná prednáška.

V tej sa sa predstaví svetoznámy Nórsky ateliér Snøhetta v zastúpení Jenny B. Osuldsen. A pravdaže, ani tento rok sa nevhynechá afterpárty v kluboch KC Dunaj a Klub Dole.

Štvrtok / Fakulta Architektúry STU, KC Dunaj, Klub Dole

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM