KAW Rôzne

VIDEO: Bratislavu zasypali megavločky. Čo spôsobilo ich zvláštnu veľkosť?

Snehovú nádielku si Bratislavčania dlho neužijú. Vieme, aké počasie nás čaká v nasledujúcich dňoch.

Zdroj: Dnes24.sk

Pohľad z okna v Bratislave bol dnes ráno mimoriadne zaujímavý. Vzduchom poletovali vločky, ktoré svojou veľkosťou mohli konkurovať periu. Snehové chumáče merali približne 3 až 5 centimetrov.

Obrovské chumáče

Megavločky poletovali takmer v celej Bratislave. „Veľké chumáče sa vyskytnú vtedy, keď je vzduch vlhký a sneh padá pri teplote okolo nuly. Vtedy sa vločky lepia na seba,“ povedal Bratislava24.sk meteorológ Cyril Siman zo SHMÚ.

„Ak by bol vzduch suchší, bolo by mínus 3 až 4 stupne, vločky by sa tak na seba nelepili a boli by menšie,“ vysvetľuje meteorológ.

Oteplí sa

Snehovú nádielku si Bratislavčania dlho neužijú. Zrážky ustanú okolo 11-tej hod. a už popoludní sa začne sneh roztápať a v priebehu pár hodín úplne zmizne.

Postupne sa oteplí a nastane odmäk. „Do víkendu zo snehu nič nezostane. A to ani na Kolibe a na Kamzíku. Ďalšie sneženie už v hlavnom meste neočakávame. Naopak, príde prekvapenie v podobe teplôt až 10 stupňov Celzia nad nulou,“ dodáva Siman.

Zdroj: Dnes24.sk

Vodiči, pozor na cestách!

Sneh, samozrejme, zasypal aj cesty. Polícia preto upozorňuje, aby vodiči zvýšili pozornosť na cestách. „Momentálne je spomalená premávka na bratislavských cestách a na bratislavských mostoch, prispôsobte preto svoju jazdu aktuálnej dopravnej situácii a poveternostným podmienkam,“ dvíha varovný prst polícia.

Vodiči by mali dbať najmä na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami. Polícia zdôrazňuje, aby vodiči umožnili prejazd vozidiel, ktoré vykonávajú údržbu ciest.

„Apelujeme aj na chodcov, aby sa pred vstupom na vozovku presvedčili, že svojim pohybom na vozovke neohrozia seba, ani ostatných účastníkov cestnej premávky,“ upozorňuje polícia.

Nehody na cestách

Vodiči na bratislavských cestách hlásia viacero nehôd. Informujú o tom Zelená vlna RTVS a Stella centrum.
Nehodu vodiči hlásia na Rybničnej ulici na úrovni cudzineckej polície, úsek je neprejazdný, a na výjazde zo Stromovej na Pražskú je z dôvodu nehody neprejazdný podjazd.

Na Pražskej ulici pri odbočke na Prokopa Veľkého v smere na Patrónku sa zrazili dve osobné autá. Rovnako sa zrazili dve osobné autá v Rači Pri Šajbách smerom do Vajnôr a na Pražskej pri odbočke na Šípkovú smerom do Lamača, kde blokujú jeden pruh.

Zelená vlna RTVS hlási nehodu aj na Pionierskej ulici, kde sa zrazili dve osobné autá, vodiči prejdú striedavo v jednom pruhu.

Bratislavu zasypali megavločky
22
Galéria

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM