Samospráva

Prednostom Miestneho úradu v Karlovej Vsi bude Ján Hrčka

Novým prednostom mestskej časti Bratislava-Karlova Ves bude nezávislý poslanec hlavného mesta i miestny poslanec v Petržalke Ján Hrčka. Hrčka potvrdil, že s novozvolenou starostkou Karlovej Vsi Danou Čahojovou (nezávislá) sa na spolupráci dohodli už pred novembrovými komunálnymi voľbami.

Ilustračný obrázok k článku Prednostom Miestneho úradu v Karlovej Vsi bude Ján Hrčka
Zdroj: TASR

Podľa Hrčku chcela Čahojová obozretne už dopredu riešiť to, čo bude, ak uspeje vo voľbách. „Keďže sa dobre poznáme a je medzi nami vybudovaná dôvera, rozprávali sme sa o takejto možnosti ešte pred podaním kandidačných listín,“ spresnil Hrčka. „Sľúbil som jej, že ak ona vyhrá a ja neuspejem v starostovských voľbách v Petržalke, môže so mnou počítať,“ dodal Hrčka.

Ako človek, ktorý sa roky venuje IT oblasti chce Hrčka vybudovať transparentný a otvorene komunikujúci úrad s verejnosťou, s čo najväčším využitím informačných technológií. Nový prednosta by rád v Karlovej Vsi zrealizoval nápady, s ktorými prichádzal ako petržalský poslanec v súvislosti s fungovaním Miestneho úradu v Petržalke.

„Vtedy som často počúval od vedenia Petržalky, že sa to a to nedá, teraz chcem dokázať, že keď sa chce, tak sa dá,“ povedal Hrčka.

Verí, že oporu pri realizácii svojich myšlienok nájde aj medzi spolupracovníkmi na miestnom úrade. Za hendikep nepovažuje to, že okrem vykonávania úradu prednostu bude pôsobiť aj ako poslanec v mestskom zastupiteľstve i petržalskom miestnom zastupiteľstve. „Naopak, myslím si, že skúsenosti z oboch funkcií môžem využiť na lepšie vykonávanie svojich úloh na pozícii prednostu i poslanca,“ povedal Hrčka.

Ustanovujúce zasadnutie miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava-Karlova Ves bude v pondelok 15. decembra. V rovnaký deň sa uskutoční ustanovujúce zastupiteľstvo aj v Dúbravke a Starom Meste.

Vo všetkých týchto mestských častiach bude v novom volebnom období 2014–2018 pôsobiť nový starosta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM