Samospráva

Predĺženie cyklotrasy na Karadžičovu, Rožňavská či Staromestská. Ktoré ďalšie ulice v meste opravia?

V Bratislave sa v piatok večer začali komplexne opravovať asfaltové povrchy na Dunajskej ulici a Mlynských nivách. Magistrát tak odštartoval sériu väčších rekonštrukcií ciest pred blížiacim sa slovenským predsedníctvom v Rade Európskej únie.

Ilustračný obrázok k článku Predĺženie cyklotrasy na Karadžičovu, Rožňavská či Staromestská. Ktoré ďalšie ulice v meste opravia?
Zdroj: TASR

Preinvestovať do ciest sa tento rok má asi 11,5 milióna eur a opraviť vyše 37 kilometrov vozoviek na hlavných dopravných radiálach a v centre mesta.

„S menšími opravami dlažby na Námestí Ľudovíta Štúra a Námestí Eugena Suchoňa sme začali už koncom februára a dnes sme skončili aj s opravou cesty na Palisádach. Tento úsek je tak už bez obmedzení. Dunajská ulica a Mlynské nivy však patria do série väčších komplexných opráv, ktorých je viac ako 20,“ informoval primátor Ivo Nesrovnal. Mesto plánuje na Dunajskej ulici predĺžiť aj cyklotrasu, po novom má viesť až po Karadžičovu ulicu.

Mesto plánuje za štyri mesiace opraviť úseky i napríklad na uliciach Rožňavská, Vajnorská, Štefánikova, Trnavská, Staromestská, na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu či na Moste SNP.

Tam sa má komplexne vymeniť asfalt, ale i opraviť chodníky, zvodidlá či natrieť zábradlia. Osvetľovať sa tiež majú priechody pre chodcov.

Cesty chce mesto opraviť do začiatku júla, keď sa začína slovenské predsedníctvo.

Opravy si budú vyžadovať obmedzenia, ktoré majú byť vždy zverejnené na webe mesta. Pri tých najbližších prácach bude Dunajská ulica úplne uzavretá až po križovatku s Lazaretskou.

Komunikáciu na Mlynských nivách zase uzavrú iba čiastočne, a to v úseku pravého jazdného pruhu od križovatky s Ulicou 29. augusta po križovatku s Karadžičovou ulicou.

Financie na plánované opravy mesto vyčlenilo v rozpočte na tento rok (3,5 milióna eur) a zároveň získalo dotáciu od vlády SR (8 miliónov eur).

Prečítajte si aj: Opravy ciest zdržia vodičov i cestujúcich. Pozrite sa, aké obmedzenia vás čakajú počas víkendu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM