Alexandra Húsková Správy

Opravy ciest zdržia vodičov i cestujúcich. Pozrite sa, aké obmedzenia vás čakajú počas víkendu

Pozitívnou správou je, že mesto sa pustilo do opravy ciest. Nasledujúce štyri mesiace však budú musieť byť trpezliví nielen vodiči áut, ale aj cestujúci mestskou hromadnou dopravou. Pozrite sa na obmedzenia počas nadchádzajúceho víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Opravy ciest zdržia vodičov i cestujúcich. Pozrite sa, aké obmedzenia vás čakajú počas víkendu
Zdroj: Dnes24.sk

Magistrát mesta Bratislavy začal v tomto týždni s opravou asfaltových povrchov ciest. Dohromady plánujú opraviť vyše 37 kilometrov.

Prečítajte si viac: Veľká rekonštrukcia ciest v Bratislave. Opravovať sa bude 37 kilometrov

Práce na komunikáciách na Palisádach sú už ukončené a vynovené cesty sú prejazdné. Vylúčenie individuálnej dopravy však pokračuje na Námestí Slobody pred Fakultou architektúry, kde rekonštrukcia cesty začala 9. marca. Oprava asfaltového povrchu bude realizovaná v dvoch etapách.

V prvej etape je plánovaná uzávierka Námestia Slobody v úseku od Jánskej ul. po Banskobystrickú ul. Ukončenie prvej etapy opravy je plánované dňa 01.04.2016.

V druhej etape bude v čase od 01.04.2016 – 04.04.2016 úplná uzávierka nám. Slobody v úseku od Jánskej ul. po Ul. Imricha Karvaša.

Víkendové zmeny v MHD

Od piatku večera sa uzavrú aj Mlynské Nivy (od Dunajskej po Mlynské Nivy č. 6) a Dunajská ulica (od Lazaretskej po križovatku Ul. 29. augusta) obojsmerne.

Trolejbusové linky 202 a 205 nebudú obsluhovať konečnú zastávku Rajská a linka X13 nepôjde cez Dunajskú a Námestie SNP.

„Od 11. marca 2016 sa od 20. hodiny bude vykonávať oprava povrchov komunikácií na Dunajskej ulici v úseku Lazaretská až Ul. 29. augusta s úplnou uzávierkou a zároveň na Ulici 29. augusta od Dunajskej po Mlynské nivy vo vonkajšom jazdnom pruhu,“ informoval Dopravný podnik Bratislava na svojej internetovej stránke.

Práce na týchto uliciach by mali trvať do pondelka do 4. hodiny ráno. Meniť sa bude asfaltový povrch a robiť sa bude aj cyklotrasa.

Linky č. 206, 208, N61, N72 od začatia prác v piatok 11. marca 2016 do obnovenia štandardnej premávky namiesto dočasne zrušenej zastávky „Ul. 29. augusta“ na Mlynských nivách zastavia ešte pred križovatkou s Cintorínskou ulicou, na služobnej zastávke „Cintorínska“ na Ulici 29. augusta

Predpokladaný termín obnovenia štandardnej premávky MHD je od začiatku dennej premávky v pondelok 14. marca 2016.

Dňa 12. a 13.03.2016 vodiči trolejbusov a autobusov budú premávať nasledovne:

  • Linka č. 202 obojsmerne: DOLNÉ HONY, Kazanská, Vrakunská, Gagarinova, Prievozská, Mlynské nivy, Ul. 29. augusta, Mickiewiczova, Kollárovo nám., HODŽOVO NÁM.
  • Linka č. 205 obojsmerne: RÁDIOVÁ, Bulharská, Slovinská, Rožňavská, Trnavská, Jégého, Záhradnícka, Svätoplukova, Mlynské nivy, Ul. 29. augusta, Mickiewiczova, Kollárovo nám., HODŽOVO NÁM.
  • Vodiči trolejbusov č. 202, 205 na obchádzkovej trase zastavia na všetkých zastávkach trolejbusov a aj na služobnej zastávke „Cintorínska“. Nezastavia na zastávke „Ul. 29. augusta“ na Mlynských nivách.
  • Linka X13 obojsmerne: medzi zastávkami „SAV“ na Štefánikovej ulici a „Wüstenrot“ na Dostojevského rade/Karadžičovej ul. po trase Hodžovo nám., Nám. 1. mája, Kollárovo nám., Mickiewiczova, Ul. 29. augusta, Mlynské nivy, Karadžičova
  • vodiči na obchádzkovej trase v obidvoch smeroch premávky zastavia na zastávkach „Hodžovo nám.“ (ako trolejbusy pri Tatra Centre, resp. Prezidentskom paláci), „Kollárovo nám.“, „Špitálska“, „Cintorínska“ (služobná zastávka, resp. v opačnom smere s trolejbusmi smerom na Kollárovo nám.)

Prečítajte si viac: OBRAZOM: Mesto začalo s opravami ciest, uzavrú aj Mlynské Nivy

Čiastočná uzávierka Nám. slobody – linky č. 203 a N44

Od 7. marca 2016 sa vykonáva oprava kamennej dlažby na Námestí slobody v úseku Námestie 1. mája – Spojná. Predpokladaný termín ukončenia stavebných prác je 1. apríla 2016.

  • Linky č. 203, N44 – vodiči zastavia na dočasných náhradných zastávkach „Námestie slobody“

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM