Rôzne

Pred predĺženým víkendom narastá záujem najmä o IC vlaky

Pred nadchádzajúcim predĺženým víkendom (15. 11. - 17. 11.) plánuje čoraz viac ľudí cestovať vlakom. Štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko pociťuje najväčší záujem najmä o InterCity vlaky.

Ilustračný obrázok k článku Pred predĺženým víkendom narastá záujem najmä o IC vlaky
Zdroj: TASR

Podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej je aktuálne posledný piatkový večerný IC vlak z Bratislavy do Košíc vypredaný na 80 percent. Dopravca však chce k vlaku pridať ďalší vozeň, aby si mohli cestujúci kúpiť lístky aj na poslednú chvíľu.

Vo všeobecnosti sú piatkové IC vlaky smerom na východ Slovenska vypredané na 17 až 90 percent. Na druhej strane, pondelkové IC vlaky v smere z Košíc do Bratislavy sú vypredané na 26 až 56 percent. Ale IC vlak Šarišan z Humenného cez Prešov do Bratislavy je už teraz na pondelok vypredaný na 88 percent.

V prípade rýchlikov sú tie piatkové z hlavného mesta obsadené od 20 do 35 percent. Pondelkové rýchliky z Košíc hlásia obsadenosť do 20 percent. Na iných trasách, napríklad zo Zvolena či Banskej Bystrice, je však záujem ľudí nižší, obsadenosť spojov je menej ako 10 percent.

Vypredanosť pritom podľa Morháčovej vyjadruje počet predaných miesteniek, celková kapacita vlaku je však vyššia. Bežný lístok na rýchlik bez miestenky nie je viazaný na vlak, cestujúci si môžu vybrať ktorýkoľvek spoj z dennej ponuky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM