Tomáš Stupavský Rôzne

Pred Hlavnou stanicou v súčasnosti auto nezaparkujete, ale taxíky stále stoja rovno pred budovou

Menej osobných áut, viac priestoru pre vozidlá mestskej hromadnej dopravy (MHD) a stále množstvo taxíkov. Takto momentálne vyzerá priestor pred Hlavnou stanicou. Pozrite sa, čo sa tam od našej poslednej návštevy zmenilo.

Ilustračný obrázok k článku Pred Hlavnou stanicou v súčasnosti auto nezaparkujete, ale taxíky stále stoja rovno pred budovou
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Minulý týždeň vedenie mesta oznámilo, že stavebné práce na Námestí Franza Liszta (známe tiež ako Predstaničné námestie) budú prebiehať miesto pôvodných troch až v štyroch fázach.

Magistrát s hrdosťou oznámil, že prvé dve etapy boli úspešne dokončené dokonca s 10 dňovým predstihom. To je na slovenské pomery vskutku chvályhodné.

Prečítajte si tiež: Stavebné práce pred Hlavnou stanicou vstupujú do tretej etapy, dokonca s predstihom 10 dní

V posledných dňoch prebiehala tretia fáza prác počas ktorej došlo k povrchovým úpravám vozoviek, opravám obrubníkov a niektorých nástupných ostrovčekov. Hlavným bodom mal byť presun stanovíšť taxíkov a renovácia veľkého parkoviska, ktoré sa nachádza v strede predstaničného priestoru.

Na obratisku sa pracuje

Spomínané parkovisko je stále v štádiu úpravy, čiže vaším osobným automobilom v súčasnosti pred Hlavnou stanicou nezaparkujete. Celá odstavná plocha bude postupne zúžená, čím vznikne nový pruh pre odstavené vozidlá MHD.

Čo sa týka presúvania taxíkov smerom nadol od stanice, v tomto bode také výrazné zmeny nenastali. Aj keď hneď pod zastávkami MHD sa už nachádzajú stanovištia taxíkov, niektoré ešte stále stoja na pôvodnom obratisku pred Hlavnou stanicou.

Toto miesto bude v budúcnosti slúžiť iba ako parkovisko pre krátke zastavenie vozidiel na nástup alebo výstup cestujúcich.

Prečítajte si tiež: Nové nástupištia a príjazdová cesta. Vzhľad Predstaničného námestia sa postupne mení k lepšiemu

Ak sa na železničnú stanicu chystáte po dlhej dobe prvýkrát, určite si všimnete, že tu boli očistené a následne natreté zábradlia, pribudla aj nová výsadba do mobilných kvetináčov, zabezpečená bola revitalizácia zelených plôch. Ďalej boli upravené tamojšie komunikácie, povrchy chodníkov a nový asfalt dostali aj nástupištia a ostrovčeky.

Magistrát mesta Bratislava vynaložil na prestavbu priestoru pred Hlavnou stanicou celkovo 220-tisíc eur. Stavebné práce budú prebiehať počas celého leta a ich ukončenie je naplánované na koniec augusta. Mesto pripúšťa, že niektoré úpravy sa budú možno dolaďovať aj začiatkom septembra.

Prečítajte si tiež: Priestor pred Hlavnou stanicou už zdobí opravený chodník, ale aj nanovo natreté zábradlia

Námestie Franza Liszta
9
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM