ELA Rôzne Správy

Pre ZLÉ počasie meškajú LETY: Slováci čakajú v Bratislave i na Schwechate

Mesto Bratislava vyhlásilo v piatok na základe stanovísk Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) a vývoja meteorologickej situácie mimoriadnu situáciu.

Ilustračný obrázok k článku Pre ZLÉ počasie meškajú LETY: Slováci čakajú v Bratislave i na Schwechate
Zdroj: Facebook.com/Letisko Bratislava / Airport Bratislava

Silný dážď a vietor zasiahli najmä celý západ Slovenska. Situácia je najhoršia v okresoch Skalica, Senica, Myjava a Malacky, kde platí tretia, a teda najvyššia možná výstraha pred dažďom.

Zlé počasie sa prejavilo nielen v cestnej doprave, menšie problémy má aj letisko. Hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Demovičová pre Startitup uviedla, že počasie monitorujú a o jeho možných vplyvoch vopred informovali príslušné spoločnosti. Na webe letiska však svietia informácie o meškaní letov do Istanbulu, Larnaku či Dublinu.

„Meteorologickú situáciu monitorujeme. O blížiacich sa búrkach a silnom vetre sme informovali leteckých dopravcov, rovnako boli informovaní o možných zdržaniach letov z dôvodu nepriaznivého počasia v Bratislave,“ uviedla v stanovisku.

Demovičová dodala, že Letisko Bratislava neplánuje žiadne obmedzenia letovej prevádzky. To sa ale môže zmeniť v závislosti od vývoju meteorologickej situácie.

Dážď, sneženie a víchor komplikujú železničnú aj cestnú dopravu v Rakúsku. So zdržaním niekoľkých letov spôsobeným nepriaznivou poveternostnou situáciu vo Viedni a v ďalších európskych mestách museli rátať pasažieri na viedenskom letisku Schwechat.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM