Maros Palesch Krimi

Pre pár drobných napadol staršiu ženu

V utorok (10.01), v čase okolo 12.00 hod, napadol neznámy páchateľ vo vchode jedného z obytných domov na Kadnárovej ulici v Bratislave 79 ročnú ženu.

Páchateľ sa nachádzal už v bytovom dome, kde si svoju obeť vyhliadol, po tom ako si vyberala poštu zo schránky. Následne poškodenú fyzicky napadol v dôsledku čoho spadla na zem. Staršia pani sa tomuto fyzickému útoku ani nestihla brániť, čo páchateľ využil na to, aby jej násilím zobral kabelku, kde mala peňaženku s obsahom osobných dokladov, finančnú hotovosť a neštítilo sa mu zobrať jej aj dáždnik.

Páchateľ spôsobil staršej žene škodu vo výške viac ako 80,–€ a okrem iného aj zranenia vyžadujúce si lekárske ošetrenie.

V tejto súvislosti rozbehli policajti tretieho bratislavského okresu operatívno pátraciu akciu, ktorá po niekoľkých hodinách priniesla úspech. Na policajné oddelenie bola predvedená podozrivá osoba z vyššie uvedeného skutku. Pod ťarchou dôkazov a identifikáciou poškodenou osobou sa páchateľ k skutku priznal.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže 24 ročného Dávida T. Z Bratislavy. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Po preukázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Zdroj: KR PZ Bratislava, František Peczár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM