Rôzne

Pre mamy a otcov s deťmi na úteku sa ušilo už 2 200 nosičov

V rámci charitatívneho projektu Domov na mame sa ušilo už 2 200 nosičov pre mamy a otcov s deťmi na úteku.

Ilustračný obrázok k článku Pre mamy a otcov s deťmi na úteku sa ušilo už 2 200 nosičov
Zdroj: Domov na mame

Od vzniku projektu Domov na mame, od konca roku 2015, sa šilo na rôznych miestach – pod Mostom SNP, na futbalovom štadióne, v kaviarňach, komunitných centrách, Cvernovke aj na festivaloch. Najbližšie to bude na najväčšom slovenskom festivale.

„Na Pohode sa chceme pokúsiť o rekord v počte zapojených „pomáhačov“ pri šití nosičov pre bábätká s rodičmi v núdzi. V stane Dobrej krajiny organizujeme šijací maratón, od štvrtka (7. 7.) do soboty (9. 7.), od ôsmej ráno do druhej v noci. A popri tom budú známe osobnosti čítať úryvky z kníh,“ povedala jedna z autorov projektu Dana Kleinert.

Domov na mame

Nosiče sa prostredníctvom humanitárnych organizácií či individuálnych dobrovoľníkov priebežne odvážajú priamo na miesta, kde sú najviac potrebné, napríklad na hranice Srbska – Macedónska a aktuálne aj do Grécka.

Zapojiť sa do projektu Domov na mame možno troma spôsobmi. Darovaním nepotrebného nosiča, darovaním alebo odkúpením ušitého nosiča a ušitím nosičov cez dobrovoľnícke šijacie stretnutia.

„Projekt ponúka dvojakú pomoc – v prvom rade nosiče pre deti mám a otcov na úteku, ale ponúka tiež pomoc ľuďom na Slovensku, ktorí si napríklad pre svoj hendikep len ťažko nachádzajú prácu. Vďaka projektu sme podporili krajčírky v chránených dielňach v Piešťanoch a Bratislave, kde pomáhajú telesne aj duševne hendikepovaní, rovnako sme podporili aj krajčírky zo sociálne znevýhodneného prostredia, napríklad v rómskych osadách,“ doplnila Adriana Kemková z projektu Domov na mame.

Čítajte aj: The MOST: Čo je s projektom, ktorý mal poskytnúť priestor mladým kreatívcom?

Ilustračný obrázok

Domov na mame
4
Galéria
Zdroj: Domov na mame
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM