Ľuba Lesná Samospráva

Pravica v Bratislave sa dohodla na spoločnom postupe

Pravicové strany Sieť, SaS, Most-Híd a SDKÚ-DS sa dohodli, že pôjdu spolu v Bratislave do novembrových komunálnych volieb.

Ilustračný obrázok k článku Pravica v Bratislave sa dohodla na spoločnom postupe
Zdroj: TASR

Pre náš internetový portál to potvrdil hovorca Mostu Híd-Gabriel Gilányi. Dohodli sa aj na spoločnej kandidátnej listine pre tieto voľby. Otázka podpory Tatiany Kratochvílovej, ktorú si vybrala Sieť za svoju kandidátku, ešte ostala otvorená. Strany deklarovali podľa Gilányiho, že svoje rozhodnutie o tejto kandidátke oznámia v najbližších dňoch. Podľa našich informácií dohoda je už takmer istá – podporia favoritku Siete.

Tatiana Kratochvílová v súčasnosti pracuje ako šéfka odboru dopravy v mestskej časti Staré Mesto. Dopravu mala na starosti na bratislavskom magistráte ešte za primátorovania Andreja Ďurkovského (KDH). Pôsobila aj ako tajomníčka klubu OĽANO.

Kratochvílová pre Bratislavu24.sk zdôraznila, že hlavné mesto Slovenska sa potrebuje pohnúť dopredu. „*V Bratislave som sa narodila, vyrastala tu a vychovala svoje dve deti. 30 rokov svojho profesionálneho života som zasvätila Bratislave a riešeniu jej problémov. Vzhľadom na tieto skúsenosti by som rada pokračovala v službe Bratislavčanom aj v roli, ktorá ponúka zásadné možnosti na zlepšovanie ich života,“* doplnila.

Komunálne voľby budú 15. novembra. Strany majú podať kandidátky do 21. septembra. Za primátora Bratislavy kandiduje Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD), Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH), Ivo Nesrovnal (nezávislý, nedávno vystúpil z SDKÚ-DS) a Miroslav Dragun z občianskeho združenia Nie ropovodu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM