Maros Palesch Rôzne

Práce na vyznačovaní parkovacích miest v Starom Meste sa zastavili

Pre nepriaznivé počasie sa zastavilo osádzanie zvislého a vodorovného dopravného značenia v 3. parkovacej oblasti Bratislava-Staré Mesto.

Bez vyznačených boxov a ďalších úprav tak ostanú do jarných mesiacov budúceho roka ulice Flöglova, Fraňa Kráľa, Puškinova, Tolstého, Vratňanská a Hlboká cesta. Na ne sa preto nevzťahuje nový parkovací režim, ktorý od 30. júla tohto roka začala postupne zavádzať staromestská samospráva.

Po dokončení prác bude v 3. parkovacej oblasti 853 boxov. Na 629 z nich môžu stáť autá obyvateľov s trvalým bydliskom v Starom Meste, ktorí sú držiteľmi rezidentskej parkovacej karty. Tá platí jeden rok a za jej vydanie záujemca zaplatí desať eur. Pre osoby s preukazom zdravotne ťažko postihnutý je vyčlenených 38 miest, z toho 27 na konkrétne evidenčné čísla motorového vozidla. Sociálnym, školským a kultúrnym zariadeniam či veľvyslanectvám sídliacim v tejto oblasti bude slúžiť 53 miest. Návštevníkom je k dispozícii 133 boxov.

Vo všetkých troch parkovacích oblastiach je na komunikáciách III. a IV. triedy naprojektovaných takmer 2500 miest, z nich je 1790 vyčlenených pre Staromešťanov.

Monitoring v prvých dvoch oblastiach preukázal, že časť miest je od 8. do 16. hodiny neobsadená. Komisia dopravy miestneho zastupiteľstva preto navrhla, aby na nich v tomto čase mohli stáť vozidlá návštevníkov, ktorí by mestskej časti uhrádzali parkovné. K tomu sa môže pristúpiť až po zmene zákona o premávke na cestných komunikáciách. V súčasnosti obce, mestá a mestské časti nie sú oprávnené vyberať poplatok za krátkodobé státie na verejných komunikáciách.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM