Rôzne

Práce na opravách ciest pokračujú opravou Lamačskej cesty, Uzbeckej aj Bratislavskej ulice

Mesto pokračuje v opravách ciest, chodníkov a zastávok MHD.

Ilustračný obrázok k článku Práce na opravách ciest pokračujú opravou Lamačskej cesty, Uzbeckej aj Bratislavskej ulice
4
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

V rámci skvalitňovania dopravy v hlavnom meste pokračujú aj počas letných mesiacov práce na oprave ciest v Bratislave. Bratislava24.sk informovala Iveta Kešeľáková z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava.

Opravy ciest

Vo štvrtok 10. augusta začalo mesto s opravou komunikácií na Uzbeckej ulici a Bratislavskej ulici. V pondelok 7. augusta sa tiež začalo aj s dvojfázovou opravou Lamačskej cesty smerom von z mesta, ktorá by mala byť ukončená v polovici augusta. Práce na oprave ciest a komunikácií v Bratislave prebiehajú podľa harmonogramu prác a mali by byť ukončené koncom novembra v závislosti od poveternostných podmienok.

„Snažíme sa k opravám ciest pristupovať zodpovedne a postupne napredujeme v opravách ďalších úsekov ciest tak, ako som sľúbil, aby Bratislavčania pocítili čím najskôr pozitívny dopad a lepší komfort z cestovania, ale aj čo sa týka bezpečnosti jazdy. Hlavné mesto začalo v polovici júla s opravami ciest vo Vrakuni a k opraveným cestám na Hradskej a Podunajskej ulici tak pribudnú tento mesiac aj ďalšie zrekonštruované cesty z celkových 27 km ciest, ktoré plánujeme opraviť tento rok,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ďalšie opravy

Pri oprave komunikácie na Bratislavskej ulici pôjde o opravu cesty v celkovej dĺžke cca 429 m (cca 3 000 m2 komunikácie) v úseku od križovatky s ul. Československých tankistov po čerpaciu stanicu Slovnaft pri štandardnej šírke jazdného pruhu 3,5 m. Na Uzbeckej ulici sa bude opravovať 199-metrový úsek cesty (cca 3400 m2 komunikácie) od Železničnej ulice po BILLU.

Oprava oboch komunikácií bude spočívať v odfrézovaní asfaltovej vrstvy vozovky a položení nového asfaltového krytu, pričom premávka bude usmernená prenosným dopravným značením v zmysle prerokovaného a odsúhlaseného projektu organizácie dopravy. Predpokladané ukončenie prác v zmysle povolení je plánované na 14. 8. 2017.

Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch pôjde pri oprave Lamačskej cesty o dvojfázovú opravu komunikácie. V prvej etape sa opraví ľavý jazdný pruh od betónového povrchu križovatky po ľavé odbočenie na Dúbravskú cestu v dĺžke cca 400 m. Oprava vozovky od zastávky MHD Patrónka v smere centrum v dĺžke cca 100 m sa uskutoční v rámci druhej etapy. Predpokladané ukončenie prác v zmysle povolení je plánované na 20. 8. 2017.

Opravy chodníkov

Pokiaľ ide o opravy chodníkov, koncom júla sa začal opravovať chodník na Šintavskej ulici v Petržalke v dĺžke 520 m od zastávky MHD Šintavská po Budatínsku. Oprava chodníka by mala byť ukončená do konca augusta. Oprava komunikácie pre chodcov spočíva v odstránení pôvodnej asfaltovej vrstvy a položení nového asfaltového krytu. Taktiež zahŕňa doplnenie slepeckej dlažby na zastávke MHD Holíčska, ako aj predĺženie nástupiska o cca 10 m.

Zastávky MHD

Súčasne prebiehajú opravy zastávok MHD, a to na Námestí F. Liszta, Patrónke, Brnianskej ulici. V rámci opravy zastávok MHD sa začne od pondelka 14. augusta aj s prácami na zastávke MHD Valašská, kde sa bude upravovať povrch asfaltovej vozovky a pokladať nový betónový kryt s plánovaným termínom ukončenia v septembri 2017.

Hlavné mesto má v správe miestne komunikácie I. a II. triedy v celkovej dĺžke 449 km (4,38 milióna m2) vrátane inžinierskych objektov, t j. 295 km chodníkov, 249 zastávok MHD, 257 ník, 1 228 priechodov pre chodcov, 101 mostov, 175 križovatiek, 28 lávok pre peších a 24 podchodov, ako aj štátne cesty II. a III. triedy a nájazdy na štátne cesty. Celkovo sa v tomto roku opraví 27 km ciest, 9 km chodníkov a 19 ník na zastávkach MHD. Mesto na tieto opravy vyčlenilo 6 miliónov eur z vlastných finančných zdrojov.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM