Adriana Banásová Rôzne

Pozrite si, aké podujatia vás tento týždeň v meste čakajú a presvedčte sa, že v Bratislave to naozaj žije

Aj počas nadchádzajúcich dní bude v našom hlavnom meste rušno. Vybrali sme pre vás tie najzaujímavejšie, zo širokého spektra podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si, aké podujatia vás tento týždeň v meste čakajú a presvedčte sa, že v Bratislave to naozaj žije
Zdroj: TASR

MFF Ekotopfilm – Envirofilm 2015

Známy festival, ktorý vznikol spojením medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji Ekotopfilmu a medzinárodného festivalu filmov o životnom prostredí Envirofilmu, prináša divákom aj tento rok kvalitné dokumentárne filmy, zamerané na ochranu životného prostredia či zmenu v správaní sa človeka k prírode. Akcia začína už od pondelka, tak si ju rozhodne nenechajte ujsť.

Pondelok – Piatok/ Hotel Tatra

Celý program nájdete TU

DAAD | Dni architektúry a dizajnu 2015

Ak patríte k tým, ktorí sa zaoberajú kvalitnou architektúrou, tak neváhajte a nájdite si tento týždeň aspoň raz čas a vyberte sa na festival DAAD. Pripravené sú prezentácie, prednášky, výstavy, semináre, workshopy a diskusie, ktoré budú riešiť kľúčové otázky z hľadiska architektúry a dizajnu.

Pondelok – Nedeľa/ festival sa koná na rozličných miestach Bratislavy

Celý program nájdete TU

Komorná Opera Bratislava

Znovu oživená Komorná opera sa spolu s tanečnou skupinou CreDance predstaví v scénickom prevedení diela Antonia Vivaldiho – Concerto grosso g minor a Giovanniho Battistu Pergolesiho – Stabat Mater. Nenechajte si ujsť umelecký zážitok v podaní mladých umelcov.

Utorok/ DK Zrkadlový háj /19:00/ vstupné 6e

Na stojáka live

V stredu večer sa môžete schuti zasmiať na originálnej stand-up comedy v podaní našich susedov z Čiech, a to Karla Hyneka, Daniela Čecha a Lukáša Pavláseka.

Streda/ KC Dunaj/ 20:00/ vstupné v predpredaji 10e, na mieste 11e

Čarovný svet animovaného filmu

Dokumentárny cyklus o animovanom filme pokračuje a za srdce určite chytí malých i veľkých. Na otázky publika bude opäť ochotne odpovedať Rudolf Urc.

Štvrtok/ Kino Lumiére/ 18:00

Dni mexickej kultúry na Slovensku

Program Čarovné Mexiko ponúkne záujemcom o exotickú kultúru tance Súboru ľudového tanca Tezcatlipoca z Benemeritnej národnej školy učiteľov (Mexiko). V podvečer sa predstaví aj hudobná skupina mariachi El Caminante (Slovensko) a súbor mexických tancov Magistrál zo Slovensko. Sprievodné slovo budú mať Peter Rúfus a Danka Paštéková.

Štvrtok/ Dom kultúry Dúbravka/ 18:00/ vstupné 5e

Módna prehliadka Ateliéru Odevného Dizajnu VŠVU

Priaznivci súčasnej módy sa budú môcť pokochať na módnej prehliadke z dielne absolventov bakalárskeho a magisterského stupňa VŠVU. Prostredníctvom originálnych autorských kolekcií na vlastnú tému vám mladí návrhári ukážu svoju originalitu a kreativitu.

Štvrtok/ Fakulta architektúry STU/ 19:00

BRaK – Bratislavský knižný festival

Cieľom festivalu je napriek paradoxnému názvu vytvoriť priestor pre to najlepšie, čo sa v rámci Slovenska a okolitých krajín „urodilo“ z pera spisovateľov. Prezentovať sa budú aj grafici, ilustrátori a typografi.

Piatok – Nedeľa/ Pisztoryho palác

Viac informácií sa dozviete TU

HudBA na Mlynoch

21. ročník študentskej „zábavice“ prinesie opäť muziku, pivo a hlavne dobrú náladu. Mladým a zábavy – chtivým vyčarujú rytmus v tele známe slovenské kapely ako Horkýže Slíže, Smola a Hrušky či Karpina. Nenechajte si ujsť májovú dávku zábavy.

Piatok/ Mlynská dolina/ od 16:00/ vstupné 3e

Karloveský majáles 2015

Karlovešťania a nie len tí, môžu spoločne oslavovať príchod teplého počasia na tradičnom Karloveskom majálese. Ak nechcete zostať sedieť doma, určite sa stavte!

Sobota/ Líčšie údolie/ 14:00

MDD – Na palube jednorožca

Dôvod na radosť budú mať v nedeľu najmä deti, pre ktoré je aj tento rok pri príležitosti MDD prichystané podujatie Na palube jednorožca. Pripravené sú súťaže, sprievodné akcie a podujatia. Príďte so svojimi ratolesťami osláviť deň, ktorý patrí iba im.

Nedeľa/ Sad Janka Kráľa/ 10:00

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM