Alexandra Húsková Správy

Pozrite sa na TOP 5. tém uplynulého týždňa. Zvyšovanie daní, Starý most ale aj dopravné obmedzenia zaujali našich čitateľov

V tomto týždni vás najviac zaujala problematika zvyšovania daní z nehnuteľností a vyjadrenia primátora Iva Nesrovnala. Odstránený plot pred Euroveou, ale aj fotografie zvnútra piliera Starého mosta boli témami toho týždňa. Bratislava "žije" aj dopravnými obmedzeniami.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite sa na TOP 5. tém uplynulého týždňa. Zvyšovanie daní, Starý most ale aj dopravné obmedzenia zaujali našich čitateľov
Zdroj: Dnes24.sk

1) Rozhovor s primátorom Ivom Nesrovnalom o zvyšovaní daní

Pristupujeme k zvyšovaniu daní! Tento termín nebude nikdy populárny. Pochopiteľne obyvateľov vystraší hocijaké navyšovanie ich životných nákladov. A čo ak sa poplatky majú navýšiť až o 100 percent? Ide skutočne o také dramatické zdražovanie?

Viac si prečítajte v článku: ROZHOVOR: Je nutné zvýšiť daň z nehnuteľnosti. Pre Bratislavčanov to bude znamenať, že si dajú o jednu kávu menej, tvrdí Ivo Nesrovnal

2) Pred nákupným centrom Eurovea po dlhom čase odstránili plot. Za plotom sa objavilo veľké parkovisko, komu bude slúžiť?

To, že nákupné centrá sú obľúbeným miestom pre mnohých Bratislavčanov, je už známy stereotyp. Niektorí ľudia ich navštevujú denno-denne. Rovnako tak aj Euroveu. No všimli ste si pri tomto nákupnom centre nejakú zmenu?

Viac si prečítajte v článku: Nepekný plot spred Eurovei konečne zmizol. Nevyzerá to lepšie?

3) Pozrite sa na aktuálne zábery piliera č.34 Starého mosta priamo zvnútra stavby.

Miroslav Pokorný je Bratislavčan, ktorý má vášeň pre mosty a fotografiu. V prenesenom význame ho fascinuje spájanie dvoch brehov. Vyštudovaný geodet spojil prácu s koníčkom a rekonštrukciu Starého mosta zachytáva od počiatku. Nie je to však jeho prvotina, zachytil kompletnú výstavbu Mosta Apollo.

Viac si prečítajte v článku: OBRAZOM: Poďte sa s nami pozrieť do útrob piliera Starého mosta

4) Kvôli výstavbe Starého mosta bude opäť na Dunaji pozastavená plavba

Výstavba bratislavského Starého mosta zastaví na tri dni plavbu na Dunaji. Zákaz plavby všetkých plavidiel bude platiť od rána 23. do noci 25. októbra. Počas tohto termínu sa bude vysúvať nosná konštrukcia mosta.

Viac si prečítajte v článku: Kvôli výstavbe Starého mosta bude opäť na Dunaji pozastavená plavba

5) Vodiči z Mosta SNP i Staromestskej na nábrežie od stredy neodbočia

Z bratislavského Mosta SNP či zo Staromestskej ulice od stredy nebudú môcť vodiči odbočiť na Nábrežie armádneho generála Ludvíka Svobodu. Hlavné mesto sa totiž chystá opravovať vozovku na nábreží a cesta do Karlovej Vsi bude preto v úseku od mosta po zjazd zo Staromestskej ulice neprejazdná.

Viac si prečítajte v článku: Vodiči z Mosta SNP i Staromestskej na nábrežie od stredy neodbočia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM