Maros Palesch Rôzne

Pozor, psíčkarský pardon platí už len týždeň

Každý majiteľ psa, ktorý sa na území Starého Mesta zdržiava dlhšie ako 90 dní, musel do konca januára zaplatiť daň za psa.

Pri pravidelných kontrolách však miestny úrad Bratislava-Staré Mesto zistil, že túto povinnosť si majitelia psov veľakrát neplnia. Mestská časť dala preto prijala na mesiac február generálny pardon pre tých, ktorí svojho psa nezaregistrovali. Zatiaľ tak urobili 30 majiteľov psov.

„Občania, ktorí nezaregistrovali svojho psa, majú ešte týždeň na to, aby tak urobili. V takom prípade sa nedopustia priestupku a nemusia zaplatiť pokutu. Od marca však sprísnime kontroly na uliciach a budeme sankcionovať každého majiteľa psa, ktorý si svoju povinnosť nesplnil,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Ak sa držiteľ psa pri kontrolách v nasledujúcich mesiacoch nepreukáže kontrolnému orgánu evidenčnou známkou psa, čo znamená, že tento nebude zaevidovaný, bude jeho nekonanie posudzované v zmysle ustanovenia ako priestupok. Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto môžu tak majiteľovi psa uložiť pokutu do výšky 165 eur.

Do 31. januára 2011 zaplatilo daň za psa 1998 daňovníkov, pričom rok pred tým bolo na miestnom úrade Bratislava-Staré Mesto zaevidovaných 1928 psov.

Z vybraných daní zrealizovala mestská časť Bratislava-Staré Mesto koše na psie exkrementy, či vysávanie psích exkrementov najmä v parkoch a na chodníkoch. Mestská časť sa venuje aj osvetovej činnosti, ktorá slúži na informovanosť občanov, držiteľov psov, prípadne občanov, ktorí uvažujú o držaní psa. Nové označenie dostali aj stojany a koše na psie exkrementy pre lepšiu informovanosť občanov, že tieto slúžia len na tento vymedzený účel.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM