Maros Palesch Rôzne

Pozor na vášnivých šibačov

BRATISLAVA. Aj najvýznamnejší kresťanský sviatok - Veľká noc sa nezaobíde bez kurióznych poistných udalostí spojených so zvykmi zavedenými počas tohto sviatku.

Kamaráti sa vybrali vyšibať a vypolievať dievčence v paneláku. Nálada sa stupňovala v priamej úmere s číslom poschodia a s počtom vyšibaných kamarátok. V byte na 5. poschodí bývala ďalšia dievčina, ktorá bola veľmi vrtká, čo sa jej ale veľmi nevyplatilo. Pri únikovom manévri ju jeden zo šibačov zachytil a aby sa nevyšmykla, chcel si ju prehodiť cez plecia – zabudol však, že je pri dverách a hlava dievčaťa pocítila tvrdosť zárubne. Výsledkom bol slabší otras mozgu so sfarbenou hrčou na tvári a ešte krajšie vyfarbeným monoklom pod okom dievčaťa. A tak si chlapci namiesto vyfarbených kraslíc odnášali do nemocnice vyfarbenú dievčinu.

Dvaja susedia na dedine sa dohodli, že svojim malým ratolestiam pripravia veselú veľkonočnú zábavu a v záhrade jedného z nich ukryli do trávy a pod kríky čokoládové, ale aj vyfarbené domáce vajíčka. Zábava bola vydarená, až do momentu, kým jedno z dievčat hlasno vykríklo. Objavila sa totiž mačka, ktorá si chcela ukoristiť domáce uvarené farebné vajíčko a tak svoju obeť pohrýzla a poškrabala. Rodičia utekali do nemocnice, aby sa rana neskončila s možnou infekciou; ako bolestné dostalo potom dievčatko veľkého plyšového zajačika.

Pri medzinárodnej preprave boli prepravované živé veľkonočné jahniatka. Počas prepravy došlo k havárii prepravného vozidla a kamión sa prevrátil. Pri prevrátení sa náklad jahniatok vysypal tak, že sa množstvo zvierat v strachu rozutekalo do okolia a po obci. Keď ku škode v krátkom čase prišiel obhliadkár, z počtu jahniatok podľa prepravných dokladov chýbalo cca 50 %, ktoré medzičasom s ľútosťou opatrili obyvatelia obce a nevysvetliteľne zmizli v chlievoch a špajziach v obci.

Počas polievačky na vidieku syn polial dievčinu „decentne“ z plastovej fľaše, otec mu chcel ukázať poriadnu oblievačku, zobral plné plechové vedro s vodou a rozohnal sa na dievčinu. Vedro mu vyletelo z rúk tak, že zranil na čele dievčinu, ktorá si uplatnila náhradu škody na zdraví.

Pri polievačke v bytovom dome na poschodí prišla celá trieda mládencov obliať spolužiačku. Na chodbe v byte chlapci vyliali cca 10 vedier vody v priebehu niekoľkých sekúnd a, samozrejme, došlo k pretečeniu vody do bytu o poschodie nižšie.

Pri oblievačke sa polievaná dievčina uhla na bok a dávka vody zasiahla práve zapnutý televízor tak, že v momente vznikol skrat v televízore. Televízor zadymil a prestal fungovať, rovnako ako elektrina v celom byte.

Počas oblievačky 2-ročný syn šľahal korbáčom a šľahol otcovi do oka. Zranenie zanechalo aj trvalé následky.

Na terase nad vchodom do domu mávala pani domu vedrá a ako šibači odchádzali, tak ich gazdiná oblievala. Nešťastnou náhodou sa jej jedno z vedier vyšmyklo a potenciálny zať dostal okrem sprchy aj plechovým vedrom po hlave. Svadba sa však konala aj napriek úrazu.

V jednom prípade zapracoval obranný mechanizmus „obete polievania“. Dievčina náhle rozhodila rukami, krčah vyletel z rúk oblievača a poranil mu tvár. Nasledoval úder krčahom do tváre a vyrazenie predných zubov s poškodením pery. Miesto pohostenia a výslužky nasledovalo ošetrenie stomatológom.

Chlapec čakal na polievajúceho kamaráta, prechádzal sa na lavičke, zvrtla sa mu noha a chcel sa o niečo zachytiť. Odtrhol hliníkovú lištu na omietke, čím porušil zateplenú omietku na rodinnom dome – cca 1,30 m x 3 cm – tá popraskala.

Zdroj: Allianz – SP

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM