Maros Palesch Krimi

Pozor na špekulantov s bytmi

Problém zneužívania odkázanosti starého človeka a následná strata vlastného domova nie je ani v Petržalke ojedinelý jav. Niekedy ide o vplyv cudzej osoby, inokedy na starčekovi parazitujú jeho vlastní príbuzní, alebo majú „zálusk“ na jeho byt vypočí

Starosta Vladimír Bajan upozorňuje starších obyvateľov, najmä tých, ktorí bývajú sami, aby sa nenechali vmanipulovať alebo dotlačiť do prepisu bytu alebo iného majetku na cudziu osobu. Vystavujú sa tak nebezpečenstvu bezdomovectva.

Zároveň chce starosta požiadať susedov starčekov a stareniek, aby si vo svojom okolí všímali, či nejaký špekulant nechce ich dôverčivého staršieho obyvateľa podvodom zbaviť vlastného bytu a radšej upozornili na takéto fakty Miestny úrad.

Byt takýmto spôsobom údajne predala 92 ročná Petržalčanka, ktorá trpí na alzheimerovu chorobu, neznámemu človeku a na katastri majú návrh na vklad na nové meno. Jej choroba ohrozuje už aj bezpečnosť majetku ostatných obyvateľov domu. Susedia sa obávajú o babkino zdravie ale aj o to, že podvodom prišla o byt. „Včera sme sa dozvedeli, že sa opatrovania tejto starenky vzdáva jej chorý rodinný príslušník. Situáciu treba urýchlene riešiť. Mestská časť teda navrhla za opatrovníka Petržalčanky seba a do niekoľkých hodín sme starenku umiestnili do nášho Zariadenia opatrovateľskej služby na Mlynarovičovej ulici. Zároveň som dal ako starosta návrh na prešetrenie zákonnosti rozhodnutia Správy katastra“, hovorí starosta Vladimír Bajan.

Zdroj: MČ Bratislava – Petržalka, Mária Grebeňová-Laczová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM