Nina Táborská Krimi

Pozor na policajné kontroly! Bratislavskí policajti si dnes posvietia na vodičov i chodcov

Počas celokrajskej štvorhodinovej kontroly, v čase od 14.00 do 18.00 hodiny, sa policajti zamerajú predovšetkým na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom a dodržiavanie povinností aj samotných chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na policajné kontroly! Bratislavskí policajti si dnes posvietia na vodičov i chodcov
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ako Bratislava24.sk informovala hovorkyňa KR PZ Bratislava Karina Považanová, „s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a vedenia jej účastníkov k disciplinovanosti sa policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave počas dnešného poobedia vo zvýšenej miere zamerajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky na území Bratislavského kraja.“

Počas celokrajskej štvorhodinovej kontroly, v čase od 14.00 h do 18.00, sa policajti zamerajú predovšetkým na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom a dodržiavanie povinností chodcov.

Kontrolovať budú tiež dodržiavanie rýchlosti jazdy či dodržiavanie zákazu požívania alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi.

Svoju pozornosť počas dnešnej kontroly policajti zamerajú aj na technickú spôsobilosť vozidiel a dodržiavanie povinností prevádzkovateľov vozidiel podrobovať vozidlá pravidelnej technickej a emisnej kontrole.

„Vodičov zároveň upozorňujeme, že vo výkone obdobných kontrol dodržiavania pravidiel cestnej premávky bude Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Bratislave na cestách Bratislavského kraja aj naďalej pokračovať,“ doplnila Považanová.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM