Nina Táborská Rôzne

Pozor na dopravné ombedzenia. Autobusové linky do Jaroviec nebudú premávať tri dni

V Mestskej časti Bratislava – Jarovce bude prebiehať oprava železničného priecestia, v dôsledku ktorej nebudú od 6. do 8.decembra premávať autobusové linky č. 90, 91 a 801. Počas trvania obmedzení bude zabezpečená medzi Jarovcami a Rusovcami náhradná autobusová doprava s označením X91.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na dopravné ombedzenia. Autobusové linky do Jaroviec nebudú premávať tri dni
Zdroj: TASR

Autobusy náhradnej dopravy X91 budú premávať po trase: ŽST Rusovce, Balkánska, Ovocná, Jarovce a späť.

Ako informuje Dopravný podnik, „pri ceste do Jaroviec odporúčame cestujúcim uskutočniť prestup z autobusových liniek 90, 91 a 801 na zastávke „Gerulata,“ ktorá bude obsluhovaná autobusmi náhradnej dopravy X91.“

Autobusy nočnej linky N91 budú obojsmerne zachádzať medzi zastávkami „Slnečnice“ a „Sady“ do Jaroviec na náhradnú zriadenú zastávku „Jarovce“ na Mandľovej ulici. Počas trvania dopravných obmedzení nebudú obsluhované autobusmi liniek č. 90, 91 a 801 obojsmerné zastávky: „Jarovce-záhrady,“ „Strelnica,“ „Píla,“ „Jarovce“, „Sady,“ „Kovácsova“ a „Vývojová“.

Náhradná konečná zastávka „Jarovce“ pre autobusy linky č. X91 bude situovaná v spojnici ciest Mandľová, Palmová, Ovocná.

V pondelok 8. decembra budú autobusy linky č. 191 premávať od rána až do predpokladaného ukončenia dopravného obmedzenia (cca do 15:00 h) v úseku Most SNP – Rusovce – Jarovce.

Do Jaroviec budú premávať od zastávky „Slnečnice“ cez Rusovce, kde obslúžia v smere do Jaroviec zastávky: „Vývojová,“ „Kovácsová,“ „Sady“ a konečnú náhradnú zastávku „Jarovce“ na Mandľovej ul. V smere do mesta budú premávať medzi náhradnou zriadenou zastávkou „Jarovce“ a „Slnečnice“ po identickej náhradnej trase.

Počas trvania dopravných obmedzení nebudú v Rusovciach autobusmi linky č. 191 obsluhované obojsmerné zastávky: „Gerulata,“ „Kaštieľ Rusovce“ a „ŽST Rusovce“.

DPB odporúča cestujúcim zo smeru Čunovo, Rajka využiť do Jaroviec zastávku „Gerulata“ a v pešej dostupnosti prejsť na zastávku „Vývojová“, ktorá bude až do ukončenia dopravných obmedzení obsluhovaná autobusmi linky č. 191.

O obmedzeniach informoval Dopravný podnik Bratislava.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM