Tomáš Stupavský Samospráva

Poznáte osobnosť, ktorá sa zaslúžila o rozvoj Bratislavy? Neváhajte ju navrhnúť na Cenu primátora

Naše hlavné mesto opäť hľadá osobnosti, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o občiansky, kultúrny, spoločenský či športový rozvoj Bratislavy. Svoje návrhy na konkrétne osoby v rámci tohtoročnej Ceny primátora môžu do 15. marca posielať organizácie, ale aj samotní Bratislavčania.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte osobnosť, ktorá sa zaslúžila o rozvoj Bratislavy? Neváhajte ju navrhnúť na Cenu primátora
Zdroj: TASR

Primátor Bratislavy každoročne ocení štyroch až šiestich laureátov, ktorých mu na ocenenie odporučili občania.

„Podujatie má vysoko celospoločenský tón a nehľadáme výlučne celoslovensky, či dokonca medzinárodne, známe tváre, ale osobnosti, ktorých často jednoduché životné príbehy zanechávajú výraznú stopu na živote mesta. Aj preto boli v minulosti primátormi ocenení Bratislavčania, ktorí svojím povolaním, poslaním nezapĺňali titulné stránky novín, ale vďaka láske, nadšeniu k svojmu povolaniu nezištne pomáhali iným, prispievali k rozvoju mesta,“ uviedla bratislavská hovorkyňa Ivana Skokanová.

V minulosti získalo ocenenie napríklad o lekár, matrikárka, knihovník, hasič, ošetrovateľa zvierat, učiteľka i vinohradník.

Ocenení laureáti získajú bronzovú sošku Rytiera Rolanda, ochrancu mestských práv a výsad. Toto samosprávne ocenenie sa udeľuje už od roku 1992.

Cena sa bude udeľovať koncom apríla

Návrhy na tohtoročných kandidátov na Cenu bratislavského primátora môžu predkladať neziskové organizácie, vedecké či vzdelávacie inštitúcie, občianski aktivisti, ale i samotní obyvatelia.

Jednotlivé návrhy na ocenenie konkrétnej osoby je teda možné zasielať do 15. marca 2015 poštou (Kancelária primátora, Primaciálne nám. 1, P. O. Box 192, 814 99 Bratislava) alebo elektronicky s označením v predmete „Cena primátora 2015“ na adresu info@bratislava.sk.

„Každá nominácia musí obsahovať krátku charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej životná cesta je spájaná so slovenskou metropolou, základné kontaktné údaje na navrhovateľa i navrhovaného (telefón, e-mail, adresa),“ doplnila Skokanová

Cena primátora sa bude udeľovať v rámci 8. ročníka celomestského projektu „Bratislava pre všetkých“, ktorý sa bude konať 24 – 26. apríla. Už v piatok 24. apríla primátor Ivo Nesrovnal odovzdá prestížne ocenenie, čím zaháji toto významné podujatie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM