Tomáš Stupavský Samospráva

Poznáme mená nových viceprimátorov. Stali sa nimi Milan Černý, Iveta Plšeková a Ignác Kolek

Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal (nezávislý, vystúpil z SDKÚ) v pondelok 2. februára vymenoval do funkcie námestníka primátora troch poslancov mestského zastupiteľstva. Novými viceprimátormi sa tak od februára stali Milan Černý (SDKÚ-DS), Iveta Plšeková (Most-Híd) a Ignác Kolek (KDH).

Ilustračný obrázok k článku Poznáme mená nových viceprimátorov. Stali sa nimi Milan Černý, Iveta Plšeková a Ignác Kolek
Zdroj: Dnes24.sk

Informoval o tom dnes informovala bratislavská hovorkyňa Ivana Skokanová.

Nesrovnal podľa zákona poveril poslancov svojím zastupovaním v konkrétnych oblastiach. Prvý námestník primátora Černý bude zastupovať Nesrovnala v oblasti nakladania s majetkom hlavného mesta a územného plánovania. Plšekovú primátor poveril úlohami v oblasti školstva, kultúry a športu. Kolek bude zase vo svojej agende riešiť sociálne veci, evidenciu a inventarizáciu majetku i mestskú políciu.

„Funkcia námestníka je veľmi dôležitá a mali by ju zastávať ľudia, ktorým ide o dobro Bratislavy. Pevne verím, že som vybral správnych ľudí,“ povedal primátor. Podotkol, že od svojich námestníkov očakáva „reálnu prácu v prospech Bratislavčanov“.

Primátora podľa Štatútu hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy zastupujú traja námestníci. Primátor musí námestníkov vymenovať do 60 dní od ustanovujúceho zastupiteľstva, na ktorom skladá sľub. Ak tak neurobí, jeho námestníkov zvolí mestské zastupiteľstvo. Ustanovujúce mestské zastupiteľstvo bolo 11. decembra 2014.

Zdroj foto: Hlavné mesto SR Bratislava

Novi viceprimatori
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM