Rôzne

Pozemok, na ktorom mal stáť 20-poschodový vežiak, je na predaj

Lukratívne pozemky na Bajkalskej ulici sú na predaj. Súčasný majiteľ by za ne chcel 1,5 milióna eur bez DPH.

Ilustračný obrázok k článku Pozemok, na ktorom mal stáť 20-poschodový vežiak, je na predaj
4
Galéria
Zdroj: LEXXUS

Centrum Bratislavy sa aj smerom k Prístavnému mostu rozrastá závratným tempom. Kým niektorí vlastníci pozemkov už vo veľkom stavajú, iní svoje nehnuteľnosti predávajú.

Administratíva a sklady

Aktuálne sa v ponuke realitných portálov objavil pozemok v tesnej blízkosti križovatky ulíc Mlynské nivy a Bajkalská. Za pozemok s rozlohou 3 936 štvorcových metrov chce majiteľ okolo 1,5 milióna eur bez DPH. Ako uvádza reality.etren­d.sk, podľa katastra je vlastníkom pozemkov spoločnosť GL1 spolu so spoločníkmi z firiem Greenlight a Land Danubia.

Funkcia pozemku je daná územným plánom. Ako sa píše v inzeráte, „prípustnými funkciami na pozemku je celá škála zariadení obchodu, sklady, skladovacie plochy, distribučné a veľkoobchodné centrá, výstavné a predvádzacie priestory. Funkciami prípustnými v obmedzenom rozsahu sú administratívne budovy a priestory súvisiace s prevádzkami, odborné učebné stredných škôl, čerpacia stanica bez možnosti umývacej linky pre automobily a plničky plynu.“

Územný plán nepripúšťa využitie pozemku na postavenie bytov. Trvalé bývanie je možné iba v objektoch určených na iný účel.

Majiteľ pozemkov v minulosti plánoval na pozemku postaviť vlastný projekt. V súčasnosti má spracovanú štúdiu administratívnej budovy s troma podzemnými a 20 nadzemnými podlažiami. "Zastavaná plocha pozemku predmetným objektom je vo výmere 2 053 štvorcových metrov,“ uvádza inzerát.

Zostáva otázkou, či budúci majiteľ pozemku bude chcieť pokračovať v plánoch svojho predchodcu, ktorý sa rozhodol areál predať.

Projekt Bajkalská
4
Galéria
Zdroj: LEXXUS
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM