Rôzne Správy

Potrebujete si vybaviť DOKLADY? Úrady sú v Bratislave preťažené, čaká vás DLHÉ čakanie

Dlhému čakaniu sa dá vyhnúť tak, že si dopredu rezervujete termín.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete si vybaviť DOKLADY? Úrady sú v Bratislave preťažené, čaká vás DLHÉ čakanie
Zdroj: TASR

Oddelenia dokladov v Bratislavskom kraji sú preťažené. Polícia preto odporúča občanom vybavovať doklady s dostatočným časovým predstihom, aby získali rezerváciu termínu. V prípade, že o rezerváciu záujem nemajú, najmenej zaťaženým dňom v týždni býva štvrtok. Predĺženie stránkových hodín nebolo umožnené pre naplnené kapacity zhotoviteľa dokladov. Pre TASR to uviedla hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva Jana Šimunková.

Dlhé čakacie doby

Čakacie doby sú dlhé z dôvodu náporu objednaných aj prítomných klientov,“ skonštatovala hovorkyňa s tým, že tento stav pretrváva približne od februára 2022.

Najvyťaženejšie sú oddelenia dokladov sídliace v Klientskom centre Bratislava.

Dĺžka čakacích dôb tam závisí odo dňa v týždni. „Čakanie sa pohybuje v intervale od jednej do troch hodín. Na ostatných oddeleniach dokladov sú čakacie doby kratšie, spravidla do 1,5 hodiny,“ priblížila Šimunková.

Predĺženie stránkových hodín podľa hovorkyne nie je možné z dôvodu nedostatočnej kapacity tlače dokladov Národného personalizačného centra. V prípade väčšieho náporu žiadostí by nebolo možné dodržať zákonom stanovené lehoty.

Rezervujte si termín

Ako pripomenula hovorkyňa, žiadosti o doklady možno podať na ktoromkoľvek pracovisku oddelenia dokladov v rámci Slovenskej republiky. Na vybraných pracoviskách je možné rezervovať si termín na TEJTO stránke. Objednávanie však býva s veľkým časovým odstupom. Oddelenia dokladov Okresných riaditeľstiev v Bratislave IV. a V. v tomto systéme doposiaľ zaradené nie sú.

Veľký záujem o cestovné doklady eviduje polícia na celom Slovensku.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM