Martin Zvolensky Hokej

Posily pomohli

Slovanisti nastúpili proti Dukle z Trenčína aj s novou posilou v obrane, Ricom Jackmanom, ale bez Richarda Kapuša, ktorý po dohode s vedením belasých len trénuje s tímom juniorky.

Prvá tretina zápasu 33.kola extraligy mala rýchly úvod. Oba tímy začali svižne a domáci fanúšikovia sa tešili z gólu už po troch minútach. Slovanisti sa dostali do prečíslenia a po Hudáčkovej presnej prihrávke Bakoš rozvlnil Kováčovu sieť. Trenčania odpovedali už o niekoľko sekúnd, keď sa podobná situácia zopakoval pred Rybárom. Pardavý najprv napálil žŕdku a Gašparovič dorazil do odkrytej bránky. Rýchly hokej pokračoval aj naďalej. Lepší Slovan zužitkoval prevahu v 7. minúte, nový muž v belasom drese Jackman nabil Šatanovi a ten pohotovo zvýšil na 2:1. O tri minúty sa opäť menilo skóre a opäť ťahali za kratší koniec hostia. Bulík prenikol popri mantineli až pred bránku a odrazený puk doklepol za Kováčov chrbát Bakoš. Slovan mohol pridať štvrtý kúsok v následnej presilovke, no nevytvoril si dostatočný tlak. Hra sa rozkúskovala a ďalšia gólová príležitosť prišla až päť minút pred koncom prvého dejstva, lenže Gašparovičovu delovku spomedzi kruhov Rybár výborne vyrazil. Trenčania mohli znížiť v úvode druhej časti, keď mali k dispozícii až tri presilovky po sebe, no nedokázali prekonať kompaktnú obranu domácich, ktorá okamžite vyhadzovala všetky odrazené puky von z pásma. Hostia si najväčšie šance vytvorili až pri hre 5 na 5. V 27. minúte sa v dvoch gólových príležitostiach ocitol opäť Gašparovič, ale neuspel a vzápätí predviedol Rybár perfektný semafor po delovke Tomka. Trenčanov vyšli nevyužité príležitosti veľmi draho. Belasí mali od 31. minúty k dispozícii presilovku o dvoch hráčov a využili ju priam ukážkovo. Najprv sa zblízka presadil Kuľha a pri dohrávanej výhode o jedného hráča nachytal Kováča z uhla Richard Huna, keď prepasíroval puk medzi žŕdku a jeho betón. V závere mohol ešte pridať ďalší gól Šatan, ale pred prázdnou bránkou mu skĺzol puk. Trenčín aj na začiatku záverečného dejstva domácich pritlačil, ale jeho hráčom chýbal väčší pokoj a asi i šťastie v zakončení. Po chvíli tak upadlo tempo hry do priemeru a Slovan zápas s pokojom kontroloval. Oživenie prinieslo až vzájomné vylúčenie Hujsu a Bolfa päť minút pred koncom, keď sa hra otvorila a oba tímy predviedli niekoľko pekných kombinácií. Gól však už nepadol a tak sa domáci tešili zo zaslúženého víťazstva.

Slovan Bratislava – Dukla Trenčín 5:1 (3:1, 2:0, 0:0)
Góly: 3. Hudáček, 7. Šatan, 10. Bakoš, 31. Kuľha, 32. Rich. Huna – 4. Gašparovič. Rozhodovali: Gašparík – Šefčík, Výleta, vylúčení: 5:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2402 divákov

Slovan Bratislava:
Rybár – Jackman, Hájek, Schnabel, Demel, J. Kováčik, Bohunický, Jendek – Kuľha, Hujsa, Šatan – Róbert Huna, Lipiansky, Richard Huna – Bakoš, Bulík, L. Hudáček – Skokan, Buc, Sloboda Dukla Trenčín:
Kováč – Sekeráš, Bednár, Hruška, Bolf, Tomko, Trefný, Jarábek – Pardavý, Gašparovič, Melichárek – Tybor, Jánoš, Tvrdoň – Filo, Ďuriš, Koložváry – Ružička, Naurov, Kopecký

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM