Adriana Banásová Správy

Pondelkový štrajk učiteľov čiastočne ochromí dopravu v meste

Námestie SNP sa v pondelok 25. januára stane dejiskom demonštrácie učiteľov. Dopravný podnik v tejto súvislosti upozorňuje na možné obmedzenia v doprave, ktoré plánuje operatívne riešiť.

Ilustračný obrázok k článku Pondelkový štrajk učiteľov čiastočne ochromí dopravu v meste
Zdroj: TASR

Nespokojní učitelia sa v pondelok chystajú na demonštráciu, ktorú vyhlásila Iniciatíva slovenských učiteľov. Pedagógovia si tak od zhromaždenia sľubujú zlepšenie platových podmienok a financovania školstva.

Do štrajkovej pohotovosti je zapojených vyše 5400 učiteľov z takmer 300 škôl, štrajku, ktorý je naplánovaný na 11-tu hodinu, by sa malo podľa predbežných informácií zúčastniť približne 2000 zaintere­sovaných. Od 11:40 by sa zhromaždený dav mal pohnúť z Námestia SNP cez Hurbanovo námestie, Suché mýto a Palisády na Zámockú ulicu smerom k hradnému múru.

Prečítajte si tiež: Ako budú fungovať bratislavské školy počas štrajku učiteľov? Pozrite sa, ktoré školy zmenia svoj režim

Vzhľadom k počtu účastníkov Dopravný podnik predpokladá, že dôjde k dopravným obmedzeniam, ktoré sa bude snažiť operatívne riešiť v súčinnosti s Krajským dopravným inšpektorátom Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Verejné zhromaždenie učiteľov potrvá približne do 13-tej hodiny. Situáciu počas demonštrácie ako aj stav dopravných obmedzení budeme priebežne monitorovať.

Prečítajte si tiež: Bratislavskí učitelia organizujú demonštráciu na Námestí SNP

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM