Správy Samospráva

Pomoc rodičom: Otvoria školské kluby na základných školách?

Ak budú mať rodičia záujem, Staré Mesto otvorí nielen materské školy, ale aj školské kluby na základných školách.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc rodičom: Otvoria školské kluby na základných školách?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Staré Mesto je pripravené pomôcť rodičom v prvej línii.

Záujem

„Záleží nám na tom, aby sme vytvorili všetkým zamestnancom kritickej infraštruktúry (lekári, zdravotné sestry, zdravotný personál, polícia, opatrovateľky…) také podmienky, ktoré im pomôžu vykonávať ich prácu bez toho, aby museli riešiť, kto sa v čase, keď pracujú, postará o ich deti,“ píše samospráva na svojom facebooku.

Mestská časť v týchto dňoch preto zisťuje záujem rodičov z kritickej infraštruktúry o služby školských klubov detí, ktoré fungujú na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Starého Mesta. Ako uviedla starosta Starého Mesta, týka sa to aj škôlok, ktoré tiež nebudú otvorené plošne.

„Aktuálne riaditeľky materských škôl zisťujú záujem zákonných zástupcov k ich otváraniu,“ uviedla Zuzana Aufrichotvá.

Možnosť umiestniť deti do materskej školy či školského klubu môžu na základe usmernenia Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu využiť aj rodičia detí, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

„Sme pripravení materské školy a školské kluby od 11. 1. 2021 operatívne otvoriť aj napriek tomu, že na školách nebude na základe rozhodnutia ministerstva školstva prebiehať prezenčná výuka,“ deklaruje Staré Mesto.

Práve sme s Monika Kozelova priviezli zdravotníkom v prvej línii pár vecí, ktoré im snáď aspoň trošku dodajú energiu....

Posted by Petra Barinekova on Wednesday, January 6, 2021

Lockdown 2021

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM