Rôzne Správy

Alarmujúca situácia: Univerzitná nemocnica poskytuje už len neodkladnú starostlivosť

V Univerzitnej nemocnici Bratislava bolo na nový koronavírus pozitívne testovaných 238 zdravotníkov.

Ilustračný obrázok k článku Alarmujúca situácia: Univerzitná nemocnica poskytuje už len neodkladnú starostlivosť
3
Galéria
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Univerzitná nemocnica sa pripravuje na ešte väčší nápor pacientov. To, že má 238 zdravotníkov v karanténe, pretože sú pozitívni na koronavírus, jej situáciu neuľahčuje. Všetci sa nachádzajú v domácej karanténe.

Neodkladná starostlivosť

Nemocnica už poskytuje len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. „Samozrejme, každý pacient je posudzovaný individuálne ošetrujúcim lekárom. A tiež poskytujeme zdravotnú starostlivosť pacientom v príčinnej súvislosti s liečbou onkologického ochorenia, alebo pacientom, ktorým sa poskytuje dialyzačná alebo biologická liečba,“ uviedla hovorkyňa najväčšej slovenskej nemocnice Eva Kliská.

V UNB je aktuálne hospitalizovaných 259 pacientov s ochorením COVID-19. Lôžka určené pre pacientov s týmto ochorení nemocnica navyšuje podľa aktuálnej situácie. „Podľa prediktívneho modelu si uvedomujeme, že bude potrebný vyšší počet lôžok, a preto robíme všetky potrebné kroky v nadväznosti na personálne kapacity a na poskytovanie neodkladnej a akútnej zdravotnej starostlivosti, čo sa nám zatiaľ darí,“ uzavrela Kliská.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM