Krimi

Polícii sa podarilo chytiť dvoch výrobcov metamfetamínu. Obom hrozí až 15-ročné väzenie

Bratislavskí policajti zaistili metamfetamín za vyše 4300 eur, hotovosť a dvoch mladíkov, 20-ročného Michala z Galanty a 27-ročného Ladislava z Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Polícii sa podarilo chytiť dvoch výrobcov metamfetamínu. Obom hrozí až 15-ročné väzenie
Zdroj: Policajný zbor SR

Obaja sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Hrozí im 10 až 15 rokov väzenia. Informovala o tom dnes bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

K zaisteniu látok aj mladíkov došlo po tom, ako Michal predal plastové vrecká s obsahom bieleho kryštalického materiálu obvinenému Ladislavovi. „Ihneď po tom, ako došlo k predaju a odovzdaniu týchto plastových vreciek, policajti zasiahli a oboch už v súčasnosti obvinených mužov obmedzili na osobnej slobode. Dve plastové vrecká, ktoré v čase zadržania u seba obvinený Ladislav prechovával, policajti na mieste zaistili a zaslali na expertízne skúmanie,“ opísala Považanová.

Podľa expertízy polícia zaistila materiál s hmotnosťou 71,779 g s účinnou látkou metamfetamín. Toto množstvo podľa expertízy zodpovedá najmenej 720 obvykle jednorazovým dávkam drogy v hodnote viac ako 4300 eur. Policajti prezreli počas akcie aj auto, v ktorom Michal drogy prevážal. „Vo vozidle zaistili bankovky v celkovej nominálnej hodnote 1730 eur a digitálnu váhu,“ doplnila Považanová.

Vyšetrovateľ dal prokurátorovi návrh na vzatie mladíkov do vyšetrovacej väzby a oboch obvinených umiestnil do cely policajného zaistenia. „Za uvedený skutok hrozí obom obvineným v prípade preukázania viny trest odňatia slobody v trvaní 10 až 15 rokov,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM