Krimi

Polícia zadržala v Petržalke výrobcov drog: Zo zaisteného materiálu mohli pripraviť až 300 dávok

Obvinený je 47-ročný muž z okresu Poprad a 42-ročný Bratislavčan.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zadržala v Petržalke výrobcov drog: Zo zaisteného materiálu mohli pripraviť až 300 dávok
5
Galéria

Bratislavskí policajti obvinili dvoch mužov zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Mužov zadržali na Wolkrovej ulici v Bratislave pri predaji podozrivého materiálu. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Mužom hrozia 10 až 15 ročné tresty

Zo zaisteného materiálu by podľa policajtov bolo možné pripraviť takmer 300 jednotlivých dávok drogy metamfetamínu.

Obvinený je 47-ročný muž z okresu Poprad a 42-ročný Bratislavčan. „Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň spracoval pre prokurátora podnet k návrhu na vzatie obvinených do vyšetrovacej väzby, s ktorým sa prokurátor a už aj sudca stotožnili,“ doplnili policajti.

Hovorkyňa tiež priblížila, že Bratislavčan sa mal tejto činnosti venovať minimálne od konca minulého roka, pričom zadovážený metamfetamín mal následne predávať viacerým osobám na rôznych miestach v Bratislave. „Navyše bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť uznaný vinným v Rakúsku,“ skonštatovala.

Bratislavčanovi hrozí podľa Mihalíkovej trest odňatia slobody vo výške desiatich až 15 rokov a mužovi z okresu Poprad vo výške troch až desiatich rokov.

V Petržalke zadržali výrobcov drog
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM