Krimi

Polícia vypátrala dvoch útočníkov z autobusu MHD, ktorí napadli manželský pár

Polícia obvinila dvoch zo štyroch mladíkov, ktorí v máji napadli starší manželský pár v autobuse MHD. Jednému z nich hrozí 10 rokov väzenia.

Ilustračný obrázok k článku Polícia vypátrala dvoch útočníkov z autobusu MHD, ktorí napadli manželský pár
Zdroj: Policajný zbor SR

Koncom mája sa odohral v jednom z bratislavských autobusov MHD útok na starší manželský pár. Policajti odboru kriminálnej polície už majú v rukách dvoch zo štyroch agresívnych útočníkov.

V rukách polície

„Vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie dvom osobám – osemnásť ročnému Ondrejovi Á. a osemnásť ročnému Stanislavovi G. z Bratislavy,“ informovala polícia s tým, že polícii sa podarilo zhromaždiť dostatok dôkazov, oprávňujúcich stotožnenie páchateľov tohto skutku a ich následné obvinenie.

Ondrej A. čelí obvineniu zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri roky až desať rokov. Stanislav G. čelí obvineniu zo zločinu vydierania a prečinu nebezpečného vyhrážania, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až šesť rokov. Obaja obvinení sú v súčasnej dobe stíhaní väzobne.

Pomohli svedkovia

Polícia sa na základe medializovaných informácií obrátila na verejnosť so žiadosťou o zistenie svedkov tohto incidentu. „V rámci vyšetrovania sa nám prihlásili celkovo dvaja svedkovia, informácie ktorých nám rovnako napomohli k náležitému objasneniu tohto incidentu. Touto cestou za poskytnuté informácie ďakujeme,“ dodala polícia.

Incident, po ktorom skončil manželský pár v nemocnici, sa odohral 28. mája. Štvorica agresívnych mladíkov nastúpila do autobusu idúceho zo zastávky SAV v smere na zastávku Damborského. Počas jazdy autobusom sa správali hlučne, fajčili, robili neporiadok a rozhadzovali rôzne predmety. Jeden z cestujúcich, 52-ročný muž, ktorý bol zasiahnutý jedným z hodených predmetov, skupinku slušne napomenul. Na to reagovali muži fyzickým napadnutím.

„Skupinka štyroch mladíkov pristúpila k tomuto mužovi a následne ho mal obvinený Ondrej fyzicky napadnúť viacerými údermi päsťami do tváre. Úderom päsťami do tváre sa nevyhla ani vedľa sediaca 50-ročná manželka muža. Po fyzickom útoku druhý obvinený – Stanislav, začal manželom vulgárne nadávať a vyhrážať sa im fyzickou likvidáciou. Bezprostredne po napadnutí skupinka mladíkov z autobusu vystúpila a odišla,“ priblížila incident polícia.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM