Krimi

Polícia varuje pred podvodníkmi: Na predaj ponúkajú falošné umelecké diela

Polícia upozorňuje občanov, obchodníkov s umeleckými dielami či aukčné spoločnosti na podvodníkov, ktorí ponúkajú na predaj falošné umelecké diela. Pri predaji však deklarujú, že diela sú originálne. Informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Ilustračný obrázok k článku Polícia varuje pred podvodníkmi: Na predaj ponúkajú falošné umelecké diela
Zdroj: Policajný zbor SR

O opakovaných pokusoch predaja falošného obrazu autora El Greca, ktorého pravosť predajcovia dokladujú falošným expertným posudkom, boli bratislavskí krajskí policajti informovaní prostredníctvom Interpolu Viedeň. Rakúsku políciu na to upozornil aukčný dom Dorotheum Wien, ktorý predmetný expertný posudok nevydal.

Podľa expertov aukčného domu Dorotheum autorom predmetného obrazu nie je El Greco a obraz pochádza z neskoršieho obdobia.

Polícia preto občanov upozorňuje, aby boli pri kontaktovaní neznámymi osobami v prípade kúpy alebo predaja umeleckých diel ostražití.

„Zároveň žiadame občanov, ktorí sa stretli s takýmito prípadmi, aby bližšie informácie, ako aj okolnosti nahlásili na bezplatnom policajnom telefónnom čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení,“ dodal Szeiff.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM