Aktualizované Krimi

Polícia preveruje oznámenie o výbušnine na súde v Bratislave

Nakoľko z oznámenia nebolo zrejmé, o ktorý zo súdov ide, polícia v súčasnosti vykonáva prehliadky v priestoroch okresných súdov v rámci hlavného mesta SR Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Polícia preveruje oznámenie o výbušnine na súde v Bratislave
Zdroj: TASR

Polícia preveruje oznámenie o údajnej výbušnine na súde v Bratislave. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

„Dnes krátko pred 08:15 hod. sme prijali na linke 112 oznámenie o uložení nástražného výbušného systému v priestoroch jedného z okresných súdov v Bratislave. Nakoľko z oznámenia nebolo zrejmé, o ktorý zo súdov ide, polícia v súčasnosti vykonáva prehliadky v priestoroch okresných súdov v rámci hlavného mesta SR Bratislavy,“ povedala Slamková.

Strážcovia zákona vyslali na miesta aj pyrotechnikov a psovodov so služobnými psami vycvičenými na vyhľadávanie výbušnín.

Bombu nenašli

Hodnovernosť oznámenia o údajnej výbušnine, ktorá sa mala nachádzať v priestoroch jedného z okresných súdov v Bratislave, sa vykonanými pyrotechnickými prehliadkami priestorov nepotvrdila. „V tejto súvislosti bolo na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy,“ informovala Bratislava24.sk Veronika Slamková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM