Michaela Katonová Krimi

Polícia pátra po útočníkovi z bratislavského autobusu MHD

Bratislavskí policajti vyšetrujú zločin útoku na verejného činiteľa a v tejto súvislosti sa obrátili so žiadosťou o spoluprácu na občanov, ktorí boli jeho svedkami. Informovala o tom Tatiana Kurucová, bratislavská policajná hovorkyňa.

Ilustračný obrázok k článku Polícia pátra po útočníkovi z bratislavského autobusu MHD
Zdroj: TASR

Podľa polície sa zločin mal stať dňa 1. januára 2016 v čase krátko po jednej hodine v noci v priestore autobusu MHD č. 93 na Staromestskej ulici v Bratislave.

„K útoku došlo krátko potom, ako si počas bežného výkonu služby príslušníci z Obvodného oddelenia policajného zboru Staré Mesto všimli na Staromestskej ulici v autobuse linky č. 93 dve osoby, ktoré sa v jeho zadných priestoroch vzájomne fyzicky napádali,“ povedala Kurucová.

Počas zákroku policajnej hliadky mal jeden z útočníkov napadnúť aj strážcu zákona. „Utrpel tržnú ranu na hlave s predpokladanou dobou liečenia sedem až desať dní,“ uviedla Kurucová.

Po otvorení autobusu útočník z miesta činu ušiel na neznáme miesto. „V tejto súvislosti žiadame svedkov uvedeného protiprávneho konania, aby akékoľvek informácie k jeho priebehu a osobe útočníka poskytli polícii na bezplatnom čísle 158, alebo tak urobili osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení,“ uzavrela Kurucová.

Foto ilustračné

Prečítajte si tiež: Kriminálne prípady, ktoré trápili Bratislavu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM