Tomáš Stupavský Krimi

Polícia obvinila Alojza Hlinu z dvoch trestných činov. Poslanec tvrdí, že je to absorudné

Polícia obvinila poslanca Alojza Hlinu (KDH) z trestného činu neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu a nebytového priestoru v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody. Hlina povedal, že z polície odišiel vo štvrtok (3.8.) okolo 20.00 h.

Ilustračný obrázok k článku Polícia obvinila Alojza Hlinu z dvoch trestných činov. Poslanec tvrdí, že je to absorudné
Zdroj: YouTube.com

Pri týchto trestných činoch je trestná sadzba do jedného roka, resp. šesť mesiacov až tri roky. „Obvinenie považujem za absurdné,“ uviedol poslanec. Podrobnejšie informácie chce poskytnúť na dnešnom brífingu.

Alojza Hlinu polícia zadržala vo štvrtok po tom, ako na Obchodnej ulici v Bratislave zamuroval vchod do pobočky nebankovej spoločnosti Pohotovosť. Firma totiž podľa neho nemá oprávnenie poskytovať nové spotrebiteľské úvery, keďže na to doteraz nezískala licenciu od Národnej banky Slovenska (NBS).

Zákrok polície voči poslancovi Alojzovi H. bol podľa jeho obhajcu Rastislava Kaššáka nezákonný a vrcholne brutálny, pričom došlo k porušeniu viacerých ustanovení zákona. Poslanec sa podľa neho žiadneho trestného činu nedopustil, nakoľko postupoval v zmysle inštitútu krajnej núdze.

Prečítajte si tiež: Alojz Hlina zamuroval pobočku Pohotovosti na Obchodnej. Polícia ho odviedla na výsluch

Zatknutie Alojza Hlinu
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM