Rôzne

Policajti si v noci posvietili na čistotu a poriadok

Do dvojhodinovej akcie sa zapojilo 18 mestských policajtov s dvomi služobnými psami. Mestská polícia uskutočnila kontrolu v spolu s príslušníkmi štátnej polície.

Ilustračný obrázok k článku Policajti si v noci posvietili na čistotu a poriadok
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia v hlavnom meste vykonala v noci zo štvrtka (19.5.) nadnes špeciálnu kontrolu. Zameraná bola na dodržiavanie čistoty a poriadku a to najmä na miestach, kde vo zvýšenej miere dochádza k znečisťovaniu verejných priestranstiev a k pitiu alkoholu na verejnosti.

„Skontrolovali sme 13 lokalít v Starom Meste, Novom Meste a Dúbravke,“ informovala hovorkyňa bratislavskej MsP Ľubomíra Miklovičová. Intenzívne sa podľa jej slov kontrolovali parky, ale i podchody na Trnavskom mýte, Staromestskej ulici a Patrónke.

Do dvojhodinovej akcie sa zapojilo 18 mestských policajtov s dvomi služobnými psami. Mestská polícia uskutočnila kontrolu v súčinnosti s príslušníkmi štátnej polície. „Počas špeciálnej kontroly sme zaevidovali deväť priestupkov,“ oznámila Miklovičová.

V podobných akciách chce MsP pokračovať. Dôvodom je aj nárast priestupkov, ktoré sa týkajú zákazu požívania alkoholu na verejnosti. „Kým vo februári bolo takýchto priestupkov 55, v marci 73 a v apríli 117. Od 1. mája do 18. mája sme zaevidovali 87 takýchto priestupkov,“ uviedla Miklovičová s tým, že až 99 percent z nich zistili mestskí policajti v tomto mesiaci vlastnou hliadkovou činnosťou.

Prečítajte si tiež: Mestská polícia bude viac kontrolovať obľúbené miesta Bratislavčanov

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM