Maros Palesch Krimi

Policajti prvého okresu boli akční

Okamžite po oznámení trestných činov na teritóriu Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I policajti zadržali podozrivé osoby a za tie im vzniesli obvinenie.

Ihneď po volaní na linku 158 vypátrali policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I v muža, ktorý mal v nedeľu večer na zastávke MHD na Špitálskej ulici v Bratislave bodnúť 21-ročného muža. Zranenia poškodeného si vyžiadali okamžitý prevoz do nemocnice, kde bol podrobený operačnému zákroku. Obvineniu z ublíženia na zdraví už čelí 27-ročný Matej T. z Bratislavy. Oznámenie o čine nahlásili svedkovia udalosti krátko pred 21.45 hod. Po preverení oznámenia na zastávke MHD začali policajti po páchateľovi okamžite pátrať. Na základe popisu policajti ihneď zadržali na Kollárskej ulici v Bratislave podozrivého 27-ročného Mateja. Pri zadržaní v súčasnosti už obvineného Mateja T. našli policajti skladací nôž, ktorý pre účely kriminalistickej expertízy mužovi zaistili. Z informácií, ktorými policajti disponujú, je zrejmé, že poškodený utrpel bodnú ranu do pravej časti hrudníka, pričom dobu jeho liečenia lekári v súčasnosti odhadujú na 14 dní. Na obvineného 27-ročného Mateja T. už vyšetrovateľ PZ spracoval podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie. Obvinený sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia, pričom po dokázaní viny sa potrestá trestom odňatia slobody na 5 až 12 rokov. Obvinený muž bol už v minulosti odsúdený za násilnú trestnú činnosť.

Z piatkového prečinu výtržníctva v bufete na Patrónke v Bratislave obvinil poverený príslušník PZ 34-ročného Jána S. z Bratislavy. Po predchádzajúcej vzájomnej potýčke so zamestnancom bufetu mal obvinený podľa doterajšieho vyšetrovania fyzicky napadnúť 36-ročného muža, ktorý sa v inkriminovanom čase v bufete nachádzal. Poškodeného obvinený napadol pravdepodobne loveckým nožom. Ten mu policajti zaistili pre účely expertízy. Poškodený utrpel reznú ranu v ľavej vlasovej časti hlavy a ľavej ušnice. Podľa predbežnej lekárskej správy sa zamestnanec bufetu bude zo zranení liečiť asi 7 až 10 dní. 34-ročný Ján S. je stíhaný na slobode, pričom v prípade dokázania viny sa potrestá trestom odňatia slobody na 3 roky.

Zdroj: KR PZ Bratislava, Tatiana Kurucová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM