Krimi

Pokus o útek im nevyšiel: Nelegálnych migrantov zadržala polícia v Rusovciach

V prípade preukázania trestného činu prevádzačstva hrozí vodičovi, občanovi Ukrajiny, trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

Ilustračný obrázok k článku Pokus o útek im nevyšiel: Nelegálnych migrantov zadržala polícia v Rusovciach
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajná hliadka v Rusovciach zadržala v piatok ráno auto s nelegálnymi migrantmi. Vozidlo prešlo na územie Slovenska cez starý hraničný priechod Rusovce – Rajka. „Keď vodič vozidla spozoroval za hranicou policajnú hliadku, pokúšal sa vozidlom vrátiť späť do Maďarska, pričom jeho manéver mu nevyšiel a zišiel mimo cesty,“ informujú policajti na sociálnej sieti.

Migranti zo Sýrie a Ukrajiny

Následne mali z vozidla okrem vodiča vystúpiť aj štyria cudzinci, ktorí sa pokúšali uniknúť, avšak policajti všetkých zadržali. Zistili, že ide o štyroch občanov Sýrie a jedného občana Ukrajiny.

Prípad podozrenia na prevádzačstvo prevzal vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru, ktorý zistil, že nelegálni migranti nemali oprávnenie na vstup na územie Slovenska a vodič ich za zatiaľ nezistenú finančnú odmenu mal previezť do niektorej z krajín západnej Európy.

Pre realizovanie procesných úkonov momentálne polícia nemôže poskytnúť bližšie informácie.„V prí­pade preukázania trestného činu prevádzačstva vodičovi, občanovi Ukrajiny, hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov,“ uviedli policajti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM