Ľuba Lesná Rôzne

Pokojný prvý školský deň: S dažďom, ale bez strachu

V Bratislave sa prvý školský deň niesol v znamení dažďa. Dopravu ale nad očakávanie Bratislavčania zažili bez väčších zápch, či iných zmätkov.

Ilustračný obrázok k článku Pokojný prvý školský deň: S dažďom, ale bez strachu
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk

Škola Milana Hodžu v Bratislave svojich prváčikov privítala v telocvični. Spolu s nimi sa v nej tiesnili aj učitelia a rodičia. Etela Hessová, riaditeľka školy pre náš portál prízvukovala, že všetko je pripravené pre začiatok školského roku, ale nech sa radšej vyjadria žiaci a rodičia.

Po vyše tridsať minútovom úvode sa prváčikovia porozchádzali do tried, kde sa im predstavili ich noví učitelia.

Mladý otec postával vo dverách telocvične pri schodoch a čakal na svoju ratolesť, vychádzajúcu z telocvične. Všetko je ok, zamával nám a ukázal na svojho usmievavého syna. Ten nebojácne vykročil po schodoch do triedy. Mamička, stojaca vedľa neho, zavolala na svoju dcéru, chytila ju za ruku a prihovorila sa jej po anglicky. Potom s aspolu vybrali do triedy.

Uvoľnená atmosféra

Atmosféra bola nad očakávanie uvoľnená. Žiačikovia ani nepôsobili, že by mali z niečoho strach, a pani učiteľka ich v tom podporovala. Po jednom sa predstavili.

Spomínali na prázdniny. „Najlepšie som sa mal v Chorvátsku“, oznámil malý prváčik svojej novej učiteľke. Jeho spolužiačka zase vyhlásila: „*Najviac sa teším na výtvarnú výchovu.*“

Pomáhala Mestská polícia

Na dopravu pred školou Milana Hodžu na Palisádach dozerali dvaja členovia Mestskej polície. „Ráno prebehlo bez problémov“, oznámila nám policajtka. Pred ďalšou budovou na Podjavorinskej ulici o pár metrov nižšie, kde sa nachádza prvý stupeň školy, nestál nikto. Nuž čo, prváčikovia to zvládli na jednotku aj policajtov.

Prváčikov ale aj ich starších spolužiakov základných škôl čaká 187 vyučovacích dní.

Pokojný prvý školský deň: S dažďom, ale bez strachu
6
Galéria
Foto: Ľuba Lesná
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM