Nina Táborská Samospráva

"Poklady" petržalského Draždiaku: Mestská časť začína s jarným upratovaním

Dopravné značky, nákupné vozíky či koše na psie exkrementy, vaňa, ale aj veľký 110 l kontajner. Také sú úlovky potápačov z petržalského Draždiaku. Mestská časť organizuje verejnú brigádu, ktorá má zútulniť priestranstvá po zime. Petržalčania sa tak môžu zapojiť do jarného upratovania svojho okolia.

Ilustračný obrázok k článku "Poklady" petržalského Draždiaku: Mestská časť začína s jarným upratovaním
Zdroj: TASR

Do brigády sa zapoja nielen zamestnanci petržalského miestneho úradu, ale tiež seniori z klubov dôchodcov a dobrovoľníci z radov obyvateľov. Jarné upratovanie sa uskutoční už tento víkend.

Brigáda začína v piatok 20. marca 2015 so začiatkom o 12,00 hodine v Lokalite Lúky 7 a 8. Zraz dobrovoľníkov bude pri supermarkete Terno (Jednota) na Jasovskej ulici. V sobotu 21. marca 2015 so začiatkom 9,00 hodine sa uskutoční jarné upratovanie v okolí Veľkého Draždiaka, Bratislava24.sk o tom informoval vedúci oddelenia Komunikácie s verejnosťou v Petržalke Michal Kaliňák.

Pred týmto upratovaním sa dobrovoľníci stretnú pri jazere, presnejšie pri detskom ihrisku (stánok so zmrzlinou a občerstvením).

„V oboch týchto lokalitách sú veľmi problematické vlastnícke vzťahy a hlavne nezáujem majiteľov pozemkov o udržiavanie čistoty a poriadku. Čo v konečnom dôsledku škodí celkovej kvalite života a atraktívnosti prostredia,“ vysvetlil Kaliňák.

Prečítajte si tiež: Vandalizmus na stanici Vinohrady dosiahol vrchol. Zelená hliadka opäť prebrala zodpovednosť

Z petržalského Draždiaku v minulosti potápači vylovili veľký 110 l kontajner, vaňu, dopravné značky, nákupné vozíky či koše na psie exkrementy alebo napríklad pneumatiky a plné odpadkové vrecia. V lete pritom pri Draždiaku stretnete stovky ľudí, ktorí sa sem prídu kúpať a opaľovať sa.

Víkendovú brigádu technicky zabezpečuje Oddelenie životného prostredia MČ Petržalka, ktoré každej pomocnej ruke poskytne rukavice a igelitové vrecia. Miestny podnik verejnoprospešných činností poskytne náradie a zároveň zabezpečí odvoz odpadu.

Prečítajte si tiež: Bratislava, zrkadlo svojich obyvateľov. Spoliehame sa na to, že po nás ulicu niekto uprace?

Úlovky z Draždiaku
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM