Rôzne

Pôjde z Dúbravky lanovka až na Hrad?

Mestská časť Bratislava Dúbravka otvorí v Dome kultúry Dúbravka výstavu detských prác s názvom Verejný dopravný prostriedok budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pôjde z Dúbravky lanovka  až na Hrad?
Zdroj: TASR

Lietajúce autá, električka, lanová dráha od Dúbravskej hlavice až na Hrad, hromadná doprava s pohodlným sedením, zábavou či priateľským úsmevom. Tak vidia verejný dopravný prostriedok budúcnosti žiaci dúbravských základných a materských škôl.

Maľby, kresby, no aj 3D modely vytvárali školáci aj škôlkári v rámci súťaže, ktorú organizovalo Oddelenie školstva, kultúry a projektových činností v spolupráci s Dúbravskými novinami.

„Cieľom bolo nielen sa zabaviť a dať priestor detskej tvorivosti, ale s deťmi aj podebatovať o hromadnej doprave a ekologických možnostiach prepravy,“ hovorí Martin Zaťovič, starosta Dúbravky. „Do súťaže prišla stovka prác od malých Dúbravčanov, ocenili sme šesť najinšpiratív­nejších.“

Mestská časť Bratislava Dúbravka plánuje všetky práce predstaviť verejnosti, na prehliadku pozýva nielen školské kolektívy, ale aj úradníkov, dopravákov.

Vernisáž s odovzdávaním cien bude 13. januára v galérii Domu kultúry Dúbravka o 17tej hodine. Výstava potrvá do 31. januára.

Ceny do súťaže venovala predajňa BMBIKE Bicykle u Mira, ktorá v mestskej časti podporuje malých aj veľkých cyklistov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM