ESL Krimi

Podvodník sa vydával za lekára. Bratislavčanku pripravil o celoživotné úspory

Dobre si premyslite, komu dôverujete! Upozorňuje polícia a ako príklad dáva 54-ročnú Bratislavčanku, ktorá sa nechala oklamať.

Ilustračný obrázok k článku Podvodník sa vydával za lekára. Bratislavčanku pripravil o celoživotné úspory
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

žena doplatila na svoju dôverčivosť. Neznámy muž ju kontaktoval prostredníctvom sociálnej siete. Predstavil sa ako lekár pracujúci vo vojnovej zóne v Sýrii.

Úspory

„Tvrdil, že ho chcú presťahovať do iného mesta si u nej chcel uchovať peniaze a dokumenty, ktoré jej mal zaslať poštou do úschovy. Pod zámienkou zaplatenia potrebných poplatkov týkajúcich sa balíka, mu žena zaslala na účet 53 850 eur. Po zaplatení tejto sumy ju „lekár“ požiadal o ďalšie peniaze,“ píše polícia na svojom facebookovom profile. To už bolo Bratislavčanke podozrivé a tak kontaktovala políciu. Každopádne, už prišla o celoživotné úspory.

Nedajte sa oklamať

Polícia upozorňuje, že aj tento prípad je príkladom toho, že emotívna zámienka prelomila racionálny úsudok poškodenej ženy.

„Ak vás neznáma osoba osobne alebo telefonicky kontaktuje a snaží sa pod rôznymi zámienkami získať od vás peniaze, bezodkladne kontaktujete políciu telefonicky na čísle 158 alebo osobne na policajnom oddelení,“ varuje polícia.

ŽENA DOPLATILA NA SVOJU DÔVERČIVOSŤ. EMOTÍVNY PRÍBEH PODVODNÍKA JU STÁL VIAC AKO 50 000 EUR Na svoju dôverčivosť...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Thursday, August 20, 2020
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM